Tips & trends
Inspiratie voor uw tuin

Tips & trends

Kunstgras aanleggen? Zo pakt u het aan!

Steeds meer mensen kiezen voor een gazon van kunstgras. Een onderhoudsvriendelijk alternatief dat niet van echt gras te onderscheiden is en bovendien altijd mooi blijft. Bent u ook van plan om kunstgras aan te leggen in uw tuin? Wij helpen u graag op weg. In dit blogartikel geven we enkele instructies, die u helpen het meest strakke gazon te realiseren.

Zo zorg je voor een goede waterhuishouding in de tuin

De afgelopen jaren is het in ons land een terugkerend punt van discussie: droogte. Ook dit jaar is het te droog en zijn we zelfs hard op weg om droogterecords te verbreken. Daarom is het belangrijk dat er verstandig wordt omgegaan met al het regenwater dat wél valt. Daar kunt u aan bijdragen door enkele maatregelen te nemen in uw tuin. In dit blogartikel leggen we uit hoe u de waterhuishouding in uw tuin verbetert.

Tuinhout behandelen doe je zo

Tuinhout is een populair materiaal dat we in tal van toepassingen tegenkomen in de tuin. Van schuttingen tot overkappingen en van bloemenbakken tot tuinmeubels. Om uw tuinhout mooi te houden, dient u het op de juiste manier te beschermen tegen weersinvloeden. In dit blogartikel leggen we uit hoe u uw tuinhout op de juiste manier behandelt.

Zo legt u een goed terras aan

Heeft u geïnvesteerd in nieuwe sierbestrating? Om er optimaal van te kunnen genieten, is het zaak de tegels op de juiste manier te verwerken tot een mooi terras. Daar komt veel bij kijken. In dit blogartikel hebben we enkele belangrijke verwerkingsinstructies onder elkaar gezet om u te helpen een strak terras te creëren, waar u jarenlang plezier van heeft.

REVIEW: de veranda Ultraline van Aluxe

Wie op zoek is naar een veranda heeft keuze uit een zeer divers assortiment van verschillende modellen, waarvoor ook nog eens tal van extra toebehoren mogelijk zijn. Dat maakt de keuze er niet eenvoudig op; de aanschaf van een veranda vergt dan ook behoorlijk wat oriëntatie. Om u hierbij te helpen nemen we in dit blogartikel één van onze absolute toppers uit ons assortiment onder de loep: de Ultraline van Aluxe.

Inspiratie voor mooie tuinafscheidingen

Voldoende beschutting in de tuin is een belangrijke voorwaarde voor een gevoel van privacy. Tuinafscheidingen leveren hier een belangrijke bijdrage aan. Naast dat ze zorgen voor privacy, zijn ze ook belangrijke blikvangers, die veel invloed hebben op de uitstraling van de tuin. Daarom is het verstandig om ook goed na te denken over de uitstraling van de tuinafscheiding. In dit blogartikel geven we daar de nodige inspiratie voor.

Creatief met cortenstaal

Het is al jaren bezig aan een flinke opmars in het Nederlandse tuinbeeld: cortenstaal. Stoer materiaal met een industriële look ’n feel dat op vele manieren is toe te passen. We zien het materiaal terugkomen in onder andere kantopsluiting, bloembakken en zelfs erfafscheidingen. U kunt het zo gek niet bedenken of u creëert het met cortenstaal. In dit blogartikel nemen we dit populaire materiaal onder de loep en vertellen we meer over de vele toepassingsmogelijkheden.

Zo maakt u uw tuin zomerproof

Het duurt nog even, maar voor u het weet, is het weer zomer. Daarom is het verstandig om nu al de nodige maatregelen te treffen in uw tuin, zodat u er straks optimaal van kunt genieten, als de zomer van start gaat. Wat mag er niet ontbreken in uw zomertuin? We vertellen het in dit blogartikel.

De mooiste sierbestrating voor op het balkon

Heeft u geen tuin, maar wel een balkon? Ook daarvoor is prachtige sierbestrating verkrijgbaar. In dit blogartikel leggen we uit waar u op moet letten bij het aanleggen van een tegelvloer op uw balkon. Ook vertellen we u welke van onze siertegels hiervoor bij uitstek geschikt zijn.

Bestratingstips voor een landelijke tuin

Bij een landelijke tuin hebben de meesten niet direct de associatie met veel sierbestrating. Toch mag ook sierbestrating niet ontbreken in de landelijke tuin. Het gaat erom de juiste keuzes te maken op het gebied van producten en materialen. In dit blogartikel geven we enkele bestratingstips die u helpen het landelijke karakter van uw tuin te benadrukken.

Zo laat u huis en tuin in elkaar overlopen

Met de jaren is de tuin een belangrijke plek geworden van de totale leefomgeving. Zeker bij mooi weer brengen we onze tijd voornamelijk buiten door, in eigen tuin. Als reactie hierop, zoeken we naar manieren om de tuin bij het huis te betrekken, zodat huis en tuin meer een eenheid vormen en er een veel grotere leefomgeving wordt gesuggereerd. In dit blogartikel geven we enkele tips die ertoe leiden dat huis en tuin in elkaar overlopen.

Zo creëert u het ideale lichtplan voor uw tuin

Om het ‘s avonds gezellig te houden in de tuin, is het van essentieel belang dat u beschikt over goede tuinverlichting. Bij Showtuin Heeten vindt u een uitgebreide collectie verschillende lichtbronnen en armaturen, in allerlei soorten en maten. Maar hoe stelt u hiervan een goed lichtplan samen? In dit blogartikel helpen we u op weg.

De 10 voordelen van kunstgras

Een gazon is voor velen onlosmakelijk verbonden met de tuin. In plaats van natuurlijk gras, zien we tegenwoordig een sterk toenemende voorkeur voor kunstgras. Wat maakt kunstgras zoveel aantrekkelijker dan echt gras? In dit blogartikel zetten we de 10 voornaamste voordelen voor u uiteen.

Tuintegels voor een moderne tuin

Een moderne tuin wordt door velen direct geassocieerd met sierbestrating. Maar niet alle sierbestrating levert direct een moderne tuin op. In dit blogartikel zetten we uiteen met welke tuintegels en bestratingstechnieken u de basis legt voor een tuin met een moderne look ’n feel.

Bestratingstips voor een mediterrane tuin

Het ultieme zomergevoel in eigen tuin. Met een mediterrane tuin krijgt u het voor elkaar. Deze tuinen zitten boordevol zomerse kleuren en patronen, die zorgen voor een typische Zuid-Europese sfeer. De bestrating levert daar een zeer belangrijke bijdrage aan. In dit blogartikel zetten we enkele bestratingstips uiteen, waarmee u een uitstekende basis legt voor een mediterrane tuin.
Inspiratie voor uw tuin
Contact
Telgenweg 3, 8111 CM Heeten
Openingstijden
Ma. t/m Vr.
08.00 - 17.00 uur
Zaterdag
08.00 - 16.00 uur
Zondag
Gesloten
 
Tijdens de bouwvak
(week 30, 31 en 32)
hebben wij aangepaste openingstijden.
08.00 - 14.00 uur