Tips & trends
Inspiratie voor uw tuin

Tips & trends

De 10 voordelen van kunstgras

Een gazon is voor velen onlosmakelijk verbonden met de tuin. In plaats van natuurlijk gras, zien we tegenwoordig een sterk toenemende voorkeur voor kunstgras. Wat maakt kunstgras zoveel aantrekkelijker dan echt gras? In dit blogartikel zetten we de 10 voornaamste voordelen voor u uiteen.

REVIEW: de veranda Ultraline van Aluxe

Wie op zoek is naar een veranda heeft keuze uit een zeer divers assortiment van verschillende modellen, waarvoor ook nog eens tal van extra toebehoren mogelijk zijn. Dat maakt de keuze er niet eenvoudig op; de aanschaf van een veranda vergt dan ook behoorlijk wat oriëntatie. Om u hierbij te helpen nemen we in dit blogartikel één van onze absolute toppers uit ons assortiment onder de loep: de Ultraline van Aluxe.

Zo creëert u het ideale lichtplan voor uw tuin

Om het ‘s avonds gezellig te houden in de tuin, is het van essentieel belang dat u beschikt over goede tuinverlichting. Bij Showtuin Heeten vindt u een uitgebreide collectie verschillende lichtbronnen en armaturen, in allerlei soorten en maten. Maar hoe stelt u hiervan een goed lichtplan samen? In dit blogartikel helpen we u op weg.

Inspiratie voor zonwering in de tuin

Goede zonwering is essentieel voor iedere zit- of loungehoek in de tuin. Met goede zonwering beschermt u niet alleen uzelf tegen uv-licht, maar ook uw meubels, die anders het risico lopen te verkleuren. Gelukkig zijn er tegenwoordig talloze mogelijkheden om uw tuin te voorzien van een schaduwrijke plek. In dit blogartikel zetten we enkele praktische én stijlvolle voorbeelden op een rij.

Sierbestrating direct uit voorraad leverbaar

We zijn dit jaar massaal aan huis gekluisterd en dat is voor veel mensen aanleiding om de tuin op te knappen. Daarom is er een enorme ‘run’ op diverse tuinartikelen, zoals sierbestrating en tuinafscheidingen. Om ervoor te zorgen dat u snel de juiste artikelen in huis heeft, houden we van vele soorten sierbestrating extra voorraad aan. Hieronder vindt u de voornaamste producten die we direct uit voorraad kunnen leveren.

Tips voor een kindvriendelijke tuin

In de zomermaanden brengen met name kinderen veel tijd door in de tuin. Dan is het wel belangrijk dat de tuin kindvriendelijk is. Veiligheid speelt een belangrijke rol. Maar een kindvriendelijke tuin kan ook heel stijlvol zijn. In dit blogartikel geven we u de tips die leiden tot een kindvriendelijke tuin, waar u als ouder ook met volle teugen van kunt genieten.

Een nieuwe voortuin, hier moet u op letten

We brengen over het algemeen meer tijd door in de achtertuin dan in de voortuin. Toch is de voortuin niet minder belangrijk. Deze bepaalt voor een groot deel de eerste indruk van de woning en is daarmee een belangrijk visitekaartje. Wat is er allemaal belangrijk bij het aanleggen van een nieuwe voortuin? In dit blogartikel zetten we de voornaamste aandachtspunten op een rij.

Tuinverlichting aanleggen, zo werkt het

Hoe mooi uw tuin ook is, met de juiste tuinverlichting maakt u hem ’s avonds nog iets mooier. Veel van de tegenwoordig verkrijgbare systemen hebben het voordeel dat ze eenvoudig zelf zijn aan te sluiten. In dit blogartikel leggen we uit hoe dat in z’n werk steekt bij de verlichtingssystemen van in-lite: een van de populairste tuinverlichtingsmerken.

Heb ik een vergunning nodig voor mijn tuinhuis?

Bent u van plan een tuinhuis, een overkapping of een combinatie hiervan aan te schaffen? Dan is het wel zo prettig als u deze verggunningsvrij kunt opbouwen. Of u wel of geen vergunning nodig heeft voor uw tuinhuis of overkapping, is afhankelijk van een aantal aspecten die we in dit blogartikel voor u toelichten.

Kunstgras aanleggen? Zo pakt u het aan!

Steeds meer mensen kiezen voor een gazon van kunstgras. Een onderhoudsvriendelijk alternatief dat niet van echt gras te onderscheiden is en bovendien altijd mooi blijft. Bent u ook van plan om kunstgras aan te leggen in uw tuin? Wij helpen u graag op weg. In dit blogartikel geven we enkele instructies, die u helpen het meest strakke gazon te realiseren.

Zo zorg je voor een goede waterhuishouding in de tuin

De afgelopen jaren is het in ons land een terugkerend punt van discussie: droogte. Ook dit jaar is het te droog en zijn we zelfs hard op weg om droogterecords te verbreken. Daarom is het belangrijk dat er verstandig wordt omgegaan met al het regenwater dat wél valt. Daar kunt u aan bijdragen door enkele maatregelen te nemen in uw tuin. In dit blogartikel leggen we uit hoe u de waterhuishouding in uw tuin verbetert.

Tuinhout behandelen doe je zo

Tuinhout is een populair materiaal dat we in tal van toepassingen tegenkomen in de tuin. Van schuttingen tot overkappingen en van bloemenbakken tot tuinmeubels. Om uw tuinhout mooi te houden, dient u het op de juiste manier te beschermen tegen weersinvloeden. In dit blogartikel leggen we uit hoe u uw tuinhout op de juiste manier behandelt.

Zo legt u een goed terras aan

Heeft u geïnvesteerd in nieuwe sierbestrating? Om er optimaal van te kunnen genieten, is het zaak de tegels op de juiste manier te verwerken tot een mooi terras. Daar komt veel bij kijken. In dit blogartikel hebben we enkele belangrijke verwerkingsinstructies onder elkaar gezet om u te helpen een strak terras te creëren, waar u jarenlang plezier van heeft.

Inspiratie voor mooie tuinafscheidingen

Voldoende beschutting in de tuin is een belangrijke voorwaarde voor een gevoel van privacy. Tuinafscheidingen leveren hier een belangrijke bijdrage aan. Naast dat ze zorgen voor privacy, zijn ze ook belangrijke blikvangers, die veel invloed hebben op de uitstraling van de tuin. Daarom is het verstandig om ook goed na te denken over de uitstraling van de tuinafscheiding. In dit blogartikel geven we daar de nodige inspiratie voor.

Creatief met cortenstaal

Het is al jaren bezig aan een flinke opmars in het Nederlandse tuinbeeld: cortenstaal. Stoer materiaal met een industriële look ’n feel dat op vele manieren is toe te passen. We zien het materiaal terugkomen in onder andere kantopsluiting, bloembakken en zelfs erfafscheidingen. U kunt het zo gek niet bedenken of u creëert het met cortenstaal. In dit blogartikel nemen we dit populaire materiaal onder de loep en vertellen we meer over de vele toepassingsmogelijkheden.
Inspiratie voor uw tuin
Contact
Telgenweg 3, 8111 CM Heeten
Openingstijden
Ma. t/m vr.
08.00 - 17.00 uur
Zaterdag
08.00 - 14.00 uur
Zondag
Gesloten
 
Kerstvakantie
21-12-2020 t/m 03-01-2021