Advies op maat
Advies op maat
Vlinder

Stadstuin met strakke lijnen

Een stadstuin heeft in veel gevallen een wat beperkter tuinoppervlak. Dat maakt het tuinontwerp tot een uitdaging. Het komt erop aan de beschikbare ruimte efficiënt in te delen met duidelijk zichtbare lijnen, die een rustgevend effect teweegbrengen en de tuin bovendien optisch groter doen lijken. De ontwerp-, product- en materiaalkeuzes in onderstaande tuin dragen hieraan bij.

Stadstuin inrichten

Bij het ontwerp van een stadstuin is het allereerst belangrijk op voorhand goed te bedenken waar de tuin voor gebruikt gaat worden. Vervolgens is het zaak de diverse functies op slimme wijze met elkaar te verenigen tot een evenwichtig tuinontwerp op basis van een plattegrond.

Het ontwerp van deze tuin is daar een mooi voorbeeld van. Ondanks de beperkte ruimte is het toch gelukt om veel verschillende functies harmonieus op elkaar af te stemmen. De tuin heeft een buitenkeuken, een ruime loungehoek die bij de rechter tuinafscheiding is betrokken, een kindvriendelijke hoek met een trampoline en een extra zitgedeelte onder een sfeervolle pergola aan de voorkant, met geïntegreerde schommel.

Strak lijnenspel

De verschillende functies zijn van elkaar gescheiden door diverse borders en duidelijke looppaden, die zorgen voor een strak lijnenspel. Ook enkele hoogteverschillen in de tuin zorgen ervoor dat de verschillende functies duidelijk zijn afgebakend. Deze lijnen en hoogteverschillen creëren rust, overzicht en een gevoelsmatig ruimere tuin. Dit gevoel wordt versterkt met een prachtig terras van grote keramische tegels in dezelfde lichtgrijze kleur als de loungehoek.

Inspiratie voor uw tuin
Contact
Telgenweg 3, 8111 CM Heeten
Openingstijden
Ma. t/m Vr.
08.00u - 17.00u
Zaterdag
08.00u - 16.00u
Zondag
Gesloten
2e Paasdag
10.00u - 16.00u