Advies op maat
Advies op maat
Vlinder

Onderhoudsvriendelijke tuin: minder tuinieren, meer relaxen

Tegenwoordig willen we vooral een tuin waarin we kunnen ontspannen en niet te veel tijd kwijt zijn aan onderhoud. Dat vraagt om producten en materialen die er goed blijven uitzien, zonder er veel omkijken naar te hebben. Deze onderhoudsvriendelijke tuin bevat hier veel mooie voorbeelden van.

Onderhoudsvriendelijk terras van keramische tegels

In een onderhoudsvriendelijke tuin ligt de nadruk op bestrating. Immers, hoe meer bestrating, hoe minder tijd u kwijt bent aan het verzorgen van beplanting. In deze tuin is gekozen voor een ruim terras van keramische tegels: de meest onderhoudsvriendelijke sierbestrating die er is. Keramische tegels zijn kras-, kleur- en vorstvast en ongevoeliger voor vlekken en groene aanslag. U maakt uw terras van keramische tegels nog onderhoudsvriendelijker door de voegen te dichten met voegmortel, die onkruid tegengaat. Om de afwatering van het terras in goede banen te leiden, is gekozen voor een strakke, subtiele sleufgoot.

Onderhoudsvriendelijk gazon van kunstgras

Ook het gazon van kunstgras levert een belangrijke bijdrage aan de onderhoudsvriendelijkheid van de tuin. Dit kunstgras is niet van echt gras te onderscheiden; het ziet er even prachtig uit en voelt bovendien natuurlijk aan. Groot verschil met echt gras is dat u geen tijd kwijt bent aan maaien, bemesten, sproeien en andere onderhoudswerkzaamheden.

Overkapping van onderhoudsvriendelijk douglashout

Om zoveel mogelijk van een onderhoudsvriendelijke tuin te kunnen genieten, is het van essentieel belang dat er een droog en beschut terras in opgenomen is. In deze tuin is dat gerealiseerd met een mooie overkapping van douglashout. Dit type hout is een van de meest duurzame soorten van Europa. Zelfs onbehandeld gaat het hout extreem lang mee, waardoor de overkapping minimaal onderhoud nodig heeft.

Wilt u ook een onderhoudsvriendelijke tuin? Bij Showtuin Heeten kunnen we u exact vertellen welke producten en materialen hieraan bijdragen. Kom vooral langs en laat u inspireren!

Inspiratie voor uw tuin
Contact
Telgenweg 3, 8111 CM Heeten
Openingstijden
Ma. t/m Vr.
08.00u - 17.00u
Zaterdag
08.00u - 16.00u
Zondag
Gesloten
2e Paasdag
10.00u - 16.00u