Advies op maat
Advies op maat
Vlinder

Landelijke tuin, versterkt door de rustieke boerderij

Bij een landelijke tuin denkt men al gauw aan een weidse tuin met een rustieke sfeer die haast onopgemerkt overgaat in de aangrenzende, landelijke omgeving van bossen of weilanden. Deze tuin in Wijhe is daar een mooi voorbeeld van. Samen met de opdrachtgevers en hun hovenier zijn we op zoek gegaan naar de juiste producten en materialen die de landelijke sfeer versterken.

Landelijke tuin met de nadruk op natuur

In een grote landelijke tuin is vanzelfsprekend veel natuur opgenomen. In deze tuin ligt de nadruk op een groot gazon, dat perfect aansluit op het omliggende weidelandschap. De weelderige borders versterken de weidsheid van het gazon, voor een strakke scheiding tussen gras en border is onder andere gebruik gemaakt van onze kantopsluiting van cortentstaal. Door de warme roesttinten van het materiaal combineert de kantafsluiting perfect met de rustieke sfeer van de tuin en de boerderij.

Landelijk en toch onderhoudsvriendelijk

De border is in de lengte van de landelijke tuin geplaatst om de diepte van de tuin te accentueren. Dat geldt ook voor het tuinpad langs een dichtbeplante border van prachtige lavendel. Dit tuinpad is – net als de rest van het terras –aangelegd met strakke betontegels, die voor een verrassend contrast zorgen met de natuurlijke accenten in de tuin. De voegen zijn gedicht met een voegmortel, wat het terras uiterst onderhoudsvriendelijk maakt. Deze strakke bestrating wordt afgewisseld met grind en klinkers, waarmee het authentieke karakter van de boerderij wordt versterkt.

Het cortenstaal van de border komt terug in de op maat gemaakte roosters onder de perenboom. Deze boom wordt ’s avonds mooi uitgelicht door middel van een grondspot, zodat het landelijke en natuurlijke karakter van de tuin ook in de avonduren wordt benadrukt.

Inspiratie voor uw tuin
Contact
Telgenweg 3, 8111 CM Heeten
Openingstijden
Ma. t/m Vr.
08.00u - 17.00u
Zaterdag
08.00u - 16.00u
Zondag
Gesloten
2e Paasdag
10.00u - 16.00u