Advies op maat
Advies op maat
Vlinder

Klassieke tuin, tijdloos en onderhoudsvriendelijk

Een klassieke tuin kenmerkt zich door symmetrie en veel assen in de vorm van tuinpaden, hagen of lange borders, die fungeren als zichtlijnen. Ook belangrijk is de combinatie van beplanting – vaak gesnoeid in klassieke vormen als bogen en bollen – en harde materialen. Deze kenmerken vormden het uitgangspunt van deze klassieke tuin in Holten.

Klassiek terras van klinkers en betontegels

Met een verrassende combinatie van grote en kleine stenen geeft u uw bestrating een klassief effect. Voor deze tuin is gekozen voor nostalgische, gebakken waaltjes in aardetinten, die zorgen voor een mooi contrast met de strakke betontegels van het terras, grenzend aan de woning. Voor de zithoek achterin de tuin is gekozen voor een creatief wildverband, waarmee de klassieke uitstraling extra wordt benadrukt.

Bestrating gecombineerd met beplanting

De productkeuzes voor de bestrating worden afgewisseld met veel beplanting: een combinatie die kenmerkend is voor klassieke tuinen. Belangrijke blikvanger is de centraal gelegen border met lavendel, die is aangelegd in een trapezevormige bloemenbak. Deze bloemenbak is gemaakt van gekloofde muurblokken, die met hun nostalgische uitstraling het klassieke effect van de tuin versterken. De langwerpige border in het midden van de tuin zorgt voor een mooie scheiding tussen de bestrating en het gazon en accentueert bovendien de diepte van de tuin.

Schanskorven, schuttingen met een klassiek tintje

De tuin wordt aan de achterzijde afgeschermd door schuttingen met klimplanten en schanskorfsystemen. Een combinatie die eveneens zorgt voor een mooi contrast tussen beplanting enerzijds en harde materialen anderzijds, waarmee het klassieke effect van de tuin wordt benadrukt. Schanskorven zijn bovendien een heel onderhoudsvriendelijke keuze voor uw tuin, aangezien ze een stuk minder onderhoud behoeven dan houten schuttingen.

Wilt u ook een klassieke tuin?

Dan bent u bij Showtuin Heeten aan het goede adres. Bij ons vindt u gegarandeerd de producten die zorgen voor de gewenste klassieke sfeer. Wij helpen u graag deze producten te vinden.

Inspiratie voor uw tuin
Contact
Telgenweg 3, 8111 CM Heeten
Openingstijden
Ma. t/m Vr.
08.00u - 17.00u
Zaterdag
08.00u - 16.00u
Zondag
Gesloten
2e Paasdag
10.00u - 16.00u