Advies op maat
Advies op maat

Zo maakt u uw tuin zomerproof

Het duurt nog even, maar voor u het weet, is het weer zomer. Daarom is het verstandig om nu al de nodige maatregelen te treffen in uw tuin, zodat u er straks optimaal van kunt genieten, als de zomer van start gaat. Wat mag er niet ontbreken in uw zomertuin? We vertellen het in dit blogartikel.
Zo maakt u uw tuin zomerproof

Een woonkamergevoel in eigen tuin

Bij mooi zomerweer zitten de meesten meer in de tuin dan in huis. Daarom is het belangrijk dat uw tuin van alle gemakken is voorzien, zodat u er hele middagen en avonden kunt doorbrengen met vrienden en familie. Idealiter is er dan ook een comfortabele zithoek in opgenomen, die qua comfort vergelijkbaar is met de woonkamer in uw woning. Een dergelijke zithoek creëert u met één van onze buitenverblijven van duurzaam douglashout.

Deze buitenverblijven zijn verkrijgbaar in diverse modellen. Met zadeldak, of toch liever een kapschuur? Inclusief berging, of alleen een overkapping? Bij Showtuin Heeten vindt u voor iedere situatie een geschikt model. Vervolgens is het zaak om uw buitenverblijf comfortabel in te richten om er een echt woonkamergevoel te creëren. Denk aan een comfortabele loungeset, een gezellige vuurhaard en een culinaire buitenkeuken. Hiermee komt u uw buitenverblijf niet meer uit deze zomer.

Lekker lang (na)tafelen in de zon

’s zomers draait ook de barbecue weer overuren. En zo niet, dan worden de binnen bereide maaltijden vaak alsnog mee naar de tuin genomen en buiten verorberd. Vaak in grote gezelschappen van vrienden en familie. Een ruime tafel met voldoende zitplaatsen mag dan ook niet ontbreken. Bij Showtuin Heeten vindt u een mooi aanbod ruime picknicktafels van douglashout, waaraan het heerlijk eten en – misschien nog wel belangrijker – natafelen is. 

Effe lekker languit

Een handdoek uitslaan op uw eigen gazon om even heerlijk te zonnebaden: is er een betere manier om ’s zomers tijd door te brengen in de tuin? Wie nu nog niet over een lekker grasveld beschikt, kan er deze zomer nog van genieten door te kiezen voor kunstgras. Comfortabel, nagenoeg onderhoudsvrij en niet van echt gras te onderscheiden. Bovendien een perfecte ondergrond voor een opzetzwembadje, dat ’s zomers natuurlijk ook niet mag ontbreken. Kunstgras is namelijk chloorbestendig en zal niet verkleuren op de plek waar het zwembad staat. 

Genieten tot in de late uurtjes

Een zomers dagje in de tuin gaat natuurlijk tot in de late uurtjes door, ver nadat de zon onder gaat. Met tuinverlichting houdt u het ook ’s avonds gezellig in uw tuin. Bij Showtuin Heeten vindt u een zeer compleet assortiment lichtbronnen en armaturen, geschikt voor uiteenlopende toepassingen, die u zelf kunt testen in onze lichtstudio. Hier een perfect lichtplan van samenstellen? In ons blogartikel: ‘Zo creëert u het ideale lichtplan voor uw tuin’ helpen we u op weg.

Op zoek naar meer tips, advies en inspiratie om uw tuin de zomerupgrade te geven die hij verdient? Dan bent u van harte welkom in Showtuin Heeten. Hier zal het u zeker niet ontbreken aan prachtige tuinartikelen, die u verzekeren van een vakantiegevoel in eigen tuin. Online inspiratie opdoen? In ons blogartikel ‘Bestratingstips voor een mediterrane tuin’ vertellen we met welke sierbestrating u een perfecte basis legt voor de ideale zomertuin.

Inspiratie voor uw tuin
Contact
Telgenweg 3, 8111 CM Heeten
Openingstijden
Ma. t/m Vr.
08.00 - 17.00 uur
Zaterdag
08.00 - 16.00 uur
Zondag
Gesloten
Kerstvakantie
24-12-2022 t/m 02-01-2023
10-01-2023 (vanaf 12.00u) t/m 14-01-2023
Gesloten