Advies op maat
Advies op maat

Zo laat u huis en tuin in elkaar overlopen

Met de jaren is de tuin een belangrijke plek geworden van de totale leefomgeving. Zeker bij mooi weer brengen we onze tijd voornamelijk buiten door, in eigen tuin. Als reactie hierop, zoeken we naar manieren om de tuin bij het huis te betrekken, zodat huis en tuin meer een eenheid vormen en er een veel grotere leefomgeving wordt gesuggereerd. In dit blogartikel geven we enkele tips die ertoe leiden dat huis en tuin in elkaar overlopen.
Zo laat u huis en tuin in elkaar overlopen

Plaats een veranda

Een veranda is onmisbaar voor iedereen die de tuin bij het huis wil betrekken en andersom. Hiermee beschikt u over een extra ruimte die u buiten het gevoel geeft binnen te zitten. Daardoor is de tuin van vroeg in het voorjaar tot laat in het najaar een heerlijke plek om te vertoeven. Helemaal als u de veranda uitvoert met een glazen schuifpui, die u naar eigen voorkeur kunt openen bij mooi weer en kunt sluiten, zodra er meer beschutting gewenst is. Door het heldere glas houdt u in beide gevallen perfect panoramazicht op uw tuin. Wilt u huis en tuin echt goed in elkaar over laten lopen, vervang dan ook de stenen gevel van uw woning, waar de veranda aan gemonteerd wordt, voor een glazen schuifpui.

Trek de vloer door met keramische tegels

Een andere manier om huis en tuin in elkaar over te laten lopen, is door de vloer van beide omgevingen op elkaar af te stemmen of volledig door te trekken. Keramische tegels zijn daarvoor bij uitstek geschikt. Deze tegels kwamen vroeger voornamelijk binnenshuis voor, maar tegenwoordig is er een enorm aanbod keramische tegels die bedoeld zijn voor in de tuin, maar nog wel huiselijke associaties oproepen. Niet op de laatste plaats door de vele exclusieve prints en kleuren, waarmee u iedere gewenste stijl kunt creëren. Zo beschikken we over een mooie collectie keramische tegels met houtlook, die zowel binnen als buiten prachtig uitkomen.

Trek de sfeer door

Tot slot is het belangrijk om binnen en buiten dezelfde kleur, stijlen en materialen te hanteren om een eenheid te creëren. Met het doortrekken van de vloer legt u hier een belangrijke basis mee. Stem vervolgens ook het meubilair op elkaar af. Daarvoor zijn er zeer veel exclusieve tuinmeubels verkrijgbaar die binnen eigenlijk net zo mooi staan als buiten. Zorg binnen voor voldoende planten en kijk daarbij ook naar welke planten uit de borders in de tuin u daarvoor kunt gebruiken. Zorg er ook voor dat uw tuin goed is verlicht in de avonduren met mooie grondspots, wandlampen of andere tuinverlichting, zodat huis en tuin ook ’s avonds een eenheid vormen.

Voor meer tips, advies en inspiratie bent u van harte welkom in onze showtuin. Vertel ons uw wensen en ideeën. Wij helpen u graag ze te realiseren met de juiste producten en materialen.

Inspiratie voor uw tuin
Contact
Telgenweg 3, 8111 CM Heeten
Openingstijden
Ma. t/m Vr.
08.00 - 17.00 uur
Zaterdag
08.00 - 13.00 uur
Zondag
Gesloten
Kerstvakantie
24-12-2022 t/m 02-01-2023
10-01-2023 (vanaf 12.00u) t/m 14-01-2023
Gesloten