Advies op maat
Advies op maat

Zo creëert u het ideale lichtplan voor uw tuin

Om het ‘s avonds gezellig te houden in de tuin, is het van essentieel belang dat u beschikt over goede tuinverlichting. Bij Showtuin Heeten vindt u een uitgebreide collectie verschillende lichtbronnen en armaturen, in allerlei soorten en maten. Maar hoe stelt u hiervan een goed lichtplan samen? In dit blogartikel helpen we u op weg.
Zo creëert u het ideale lichtplan voor uw tuin

Een goed lichtplan is altijd gebaseerd op het ontwerp van uw tuin. Daarom is het handig te beginnen met een schaaltekening van uw tuin, waarin u aangeeft waar alle belangrijke elementen – zoals het terras, de paden, de borders, het gazon, et cetera – zich bevinden. Bedenk daarbij ook vanwaar u de tuin ’s avonds wilt kunnen zien, bijvoorbeeld vanonder de veranda, of vanaf het terras. Hiermee brengt u zichtlijnen aan in de tuin.

Tuinverlichting, sfeervol en functioneel

Vervolgens is het zaak om aan te geven welke van alle in de tuin opgenomen elementen ’s avonds verlicht moeten worden. Houd er daarbij rekening mee dat verlichting naast functioneel, ook sfeervol moet zijn. Kijk daarom verder dan alleen het terras en de tuinpaden, waar voldoende zicht essentieel is vanuit veiligheid. Let ook op idyllische hoekjes of bijzondere vormen, die ’s avonds extra mooi uitkomen wanneer ze verlicht zijn. Kies ook voor enkele lichtbronnen achterin de tuin, om de diepte te accentueren. Overdrijf het alleen niet. De tuin hoeft niet één grote lichtbron te worden; juist met wat donkere plekken komt de verlichting die u heeft extra mooi uit. Laat daarom voldoende ruimte over tussen de verlichting.

Tuinverlichting in alle soorten en maten

Wanneer u heeft bepaald welke elementen u verlicht wilt hebben, is het zaak om per element de juiste tuinverlichting te kiezen, rekening houdend met de lichtintensiteit en richting van het licht. Bij Showtuin Heeten vindt u een breed aanbod staande lampen, grondpots, decklights, wandlampen en andere lichtbronnen waarmee u ieder element op de juiste manier in de spotlights kunt zetten.

Wilt u bomen of struiken verlichten? Doe dit dan met grondspots die het groen van onderaf verlichten. Voor het verlichten van een looppad, adviseren we onze decklighst, die in uw sierbestrating kunnen worden verwerkt. Erfafscheidingen, bijvoorbeeld uw schutting, kunt u mooi verlichten door enkele wandlampen repeterend naast elkaar te plaatsen, waarmee u de diepte van uw tuin accentueert.

Meer tips en advies nodig? Onze adviseurs kunnen u exact vertellen welke tuinverlichting het mooiste effect oplevert in uw situatie. Bovendien hebben we in Showtuin Heeten een unieke lichtstudio. Een donkere ruimte, ingericht als een tuin, waarin we veel van onze in-lite producten hebben opgenomen. Deze kunt u aansturen via een tablet, zodat u heel eenvoudig zelf uw ideale lichtplan kunt samenstellen en daar direct het effect van kunt beoordelen.

Inspiratie voor uw tuin
Contact
Telgenweg 3, 8111 CM Heeten
Openingstijden
Ma. t/m Do.
08.00 - 17.00 uur
Vrijdag
08.00 - 20.00 uur
Zaterdag
08.00 - 16.00 uur
Zondag
Gesloten
Hemelvaartsdag
Gesloten
1e & 2e Pinksterdag
Gesloten