Advies op maat
Advies op maat

Tuintrends 2020

Ook dit seizoen staat weer in het teken van nieuwe tuintrends. Voor 2020 heeft Tuinbranche Nederland drie trends onderscheiden: Inner retreat, Blended cultures en Street savage. Drie zeer verschillende trends, die een heel eigen stempel drukken op de uitstraling van uw tuin. In deze blog geven we per trend meer informatie over de kleur-, product- en materiaalkeuzes die erin thuishoren.
Tuintrends 2020

Inner retreat

Effe kalm aan. Dat is in het kort waar de Inner retreat-tuin voor bedoeld is. Er is tegenwoordig een sterke behoefte aan een tuin waarin alles erop is gericht om te ontspannen en helemaal tot rust te komen. Bloemen en planten leveren daar een belangrijke bijdrage aan. Denk bijvoorbeeld aan een volle border in zachte tinten met fijne structuurplanten, zoals siergrassen.

Maar ook met ‘harde’ tuinartikelen kan een gevoel van rust worden opgeroepen. Het gaat erom te kiezen voor producten met lichte pasteltinten, aangevuld met rustige natuurtinten. Ook ligt de nadruk op witte tinten. De toegepaste materialen zijn over het algemeen natuurlijk en subtiel, zoals semi-transparant glas, mat keramiek, kunststof en natuurlijk textiel.

Wat betekent dat voor de productkeuzes? Voornamelijk keramische tegels met rustige kleuren vormen een uitstekende basis voor de Inner retreat-tuin. Zoals de Modena Beige of de Geostretto Plus Lasize. Tegels met designs zijn in een Inner retreat-tuin van ondergeschikt belang, maar hebben deze toch uw voorkeur? Ga dan voor tegels met natuurlijke patronen zoals de CeraSun Quartzite Grigio.

Uiteraard mag in een rustgevende tuin ook sfeervolle tuinverlichting niet ontbreken. Met onze uitgebreide collectie in-lite tuinverlichting heeft u de mogelijkheid bepaalde elementen in uw tuin sfeervol te belichten, zodat er een oase van rust ontstaat in de avonduren.

Blended cultures

De Blended cultures-tuin wordt gekenmerkt door veel verschillende cultuurinvloeden, waardoor een vrolijke, nonchalante sfeer ontstaat. Planten uit verschillende culturen en werelddelen spelen er een prominente rol, waarbij kleurrijke bloemenborders worden gecombineerd met exotische planten.

Het toegepaste kleurenpallet van een Blended cultures-tuin is zeer divers en strekt zich uit van grijze tinten tot heel felle kleuren. Ook vindt u in deze tuinstijl veel combinaties van patronen, afkomstig uit verschillende culturen. De toepaste producten zijn vaak van natuurlijk materiaal, zoals hout of terracotta, of verwijzen naar een ambacht, zoals vlechtwerk.

Bij Showtuin Heeten hebben we vele producten die voor het gewenste effect zorgen. We beschikken over een ruim aanbod siertegels met mooie mediterrane designs, zoals de GeoCeramica DueDecora Multicolor. Mooi voorbeeld van een tegel zónder opvallend patroon, maar mét een exotische uitstraling is de Scisto Colore. Ook een karakteristieke pergola, dichtgegroeid met exotische klimplanten, mag niet ontbreken in de Blended cultures-tuin.

Street savage

De Street savage-tuin wordt gedomineerd door een rauwe, urban-stijl, die is geïnspireerd op street-invloeden en de hiphop scene. De stijl is een tegenreactie op onze focus op perfectie en wordt dus vooral gekenmerkt door imperfectie en vrijheid. Er zijn dan ook geen regels voor deze tuinstijl.

Wel zien we er veel industriële en gerecyclede materialen in terug. Borders bestaan uit veel verschillende, onorthodoxe beplanting, waardoor deze de indruk wekken verwilderd te zijn. De toegepaste kleuren en designs zijn krachtig en opvallend en hebben een urban-uitstraling, zoals vlek- en druippatronen van graffiti.

Producten en materialen die hierin thuispassen zijn bijvoorbeeld betonproducten. Zoals ons betonelementen, waarmee u industriële zitjes kunt creëren. Door ze te bewerken met kleurrijke verf of graffiti creëert u helemaal het gewenste effect. Een stoere bloemenbak legt u bij voorkeur aan met onze gekloofde muurelementen. Zoals de Wallblock Split Brons met een verweerde look ’n feel die naadloos aansluit op deze imperfecte tuinstijl. Ook met kantopsluiting van cortenstaal roept u een industriële sfeer op.

Kom inspiratie opdoen!

Heeft u behoefte aan meer tips en inspiratie? Dan bent u van harte welkom in onze showtuin, waar we u verrassen met veel mooie voorbeeldtuinen en productcombinaties. Onze adviseurs helpen u graag bij het creëren van uw droomtuin.

bestrating

Voor iedere stijl de juiste sierbestrating

Inspiratie voor uw tuin
Contact
Telgenweg 3, 8111 CM Heeten
Openingstijden
Ma. t/m Vr.
08.00 - 17.00 uur
Zaterdag
08.00 - 16.00 uur
Zondag
Gesloten
Kerstvakantie
24-12-2022 t/m 02-01-2023
10-01-2023 (vanaf 12.00u) t/m 14-01-2023
Gesloten