Advies op maat
Advies op maat

Tuintegels voor een moderne tuin

Een moderne tuin wordt door velen direct geassocieerd met sierbestrating. Maar niet alle sierbestrating levert direct een moderne tuin op. In dit blogartikel zetten we uiteen met welke tuintegels en bestratingstechnieken u de basis legt voor een tuin met een moderne look ’n feel.
Tuintegels voor een moderne tuin

Ga voor grote tuintegels

Tuintegels zijn verkrijgbaar in zeer veel verschillende afmetingen. Voor een moderne tuin geldt: hoe groter, hoe beter. Denk bijvoorbeeld aan tegels van 80 x 80 cm of zelfs 100 x 100 cm. De tegels van designstudio Piet Boon, met een afmeting van 90 x 90 cm, zijn hier een mooi voorbeeld van. Deze tegels stralen niet alleen luxe en exclusiviteit uit, maar zorgen er ook voor dat uw terras minder voegen telt, wat een rustgevend en stijlvol effect oplevert.

Moderne tuintegels

Moderne tuintegels zijn er in allerlei soorten, maten en materialen. Tegenwoordig zijn met name keramische tuintegels in trek. Deze tegels zijn naast mooi, ook zeer onderhoudsvriendelijk, dankzij hun kleur- en krasvaste eigenschappen. Dat maakt ze bij uitstek geschikt voor een moderne tuin, die toch vooral bedoeld is om te relaxen en in veel mindere mate om te tuinieren.

De toegepaste kleuren in de moderne tuin zijn vaak neutrale unitinten, zoals zwart, wit, grijs of antraciet. Voorbeelden van deze tegels zijn de GeoCeramica Concreet Black, de CeraSun Cemento Anthracite en de Solostone Mold Grit. Wie graag iets uitdagenders wil met toch een moderne look ’n feel kan kiezen uit een ruim aanbod keramische tegels met mooie, al dan niet subtiele geometrische patronen, zoals de Solostone Decor Hormigon Floret Antra of de GeoCeramica Decoro Tulipa.

Moderne tuintegels aanleggen

Een moderne tuin kenmerkt zich door een strak, recht lijnenspel. Dat geldt met name voor de bestrating. Heeft u vierkante tuintegels? Leg hier dan een ruim terras mee aan met lange, rechte lijnen. Heeft u geen vierkante, maar smalle, rechthoekige tegels? Dan is een visgraatverband een uitstekende keuze. Dit legverband geeft uw moderne tuin een extra exclusieve toch. Dicht de voegen met een voegmortel in een bijpassende kleur. Daarmee geeft u uw terras niet alleen een strakke afwerking, maar zorgt u ook voor een onderhoudsvriendelijker terras.

Strakke kantopsluiting

Om ervoor te zorgen dat uw moderne terras mooi strak blijft en niet verschuift onder gebruiksdruk, adviseren we uw terras ‘op te sluiten’ met kantopsluiting. Daarvoor bestaan ook heel strakke oplossingen, speciaal voor wie een moderne uitstraling wil neerzetten. Denk aan onze betonbielzen of stalen kantopsluiting. Onze stalen kantopsluiting is ook verkrijgbaar in cortenstaal: prachtig materiaal waarmee u de moderne uitstraling van uw tuin een extra impuls geeft.

Kom inspiratie opdoen bij Showtuin Heeten

Met deze tuintegels- en bestratingstips legt u een goede basis voor uw moderne tuin. U maakt uw moderne tuin compleet door er ook andere elementen in op te nemen, zoals chique grindperken, strakke borders met exclusieve beplanting of een langwerpige vijver in de lengte van de tuin om de diepte te accentueren. Ook tuinartikelen als tuinverlichting en een ruime veranda met glazen schuifwanden, zoals onze Ultraline, mogen niet ontbreken in de moderne tuin. Voor meer tips, advies en inspiratie bent u van harte welkom in onze showtuin.

Inspiratie voor uw tuin
Contact
Telgenweg 3, 8111 CM Heeten
Openingstijden
Ma. t/m Vr.
08.00 - 17.00 uur
Zaterdag
08.00 - 13.00 uur
Zondag
Gesloten
Kerstvakantie
24-12-2022 t/m 02-01-2023
10-01-2023 (vanaf 12.00u) t/m 14-01-2023
Gesloten