Advies op maat
Advies op maat

Tuinhuis met overkapping, de gezellige hotspot in het najaar

Met onze tuinhuizen met overkapping blijft uw tuin niet alleen in de zomer, maar ook in de lente en de herfst nog een aangename verblijfsplek. We vertellen u graag wat meer over deze even sfeervolle als functionele producten.
Tuinhuis met overkapping, de gezellige hotspot in het najaar

Twee producten in één

Onze tuinhuizen met overkapping of veranda zijn multi-inzetbaar en dus om meerdere redenen een populair onderdeel van ons assortiment. Ze bieden op de eerste plaats mogelijkheden voor de inrichting van een gezellig en beschut buitenverblijf, waarin u altijd droog van uw tuin kunt genieten. Hiermee is een gezellige borrel of barbecue in de buitenlucht altijd een goed idee, zelfs bij onstuimig herfstweer.

U heeft ook de mogelijkheid om de overkapping uit te voeren met onze glazen panoramawanden, waarmee u de overkapping geheel af kunt sluiten en u het hele jaar door aangenaam van uw tuin kunt genieten. Hierdoor beschikt u over een multifunctioneel tuinhuis, dat op verschillende manieren gebruikt kan worden. Zo kan hij dienst doen als een prima schuur of berging voor bijvoorbeeld uw fiets, grasmaaier of tuingereedschap. Maar met minimale aanpassingen maakt u er een ontspannen relaxruimte of hobbykamer van. Voordelen te over dus.

Houten overkappingen voor een rustieke sfeer

Onze tuinhuizen met overkappingen zijn niet alleen zeer praktisch, maar ook een lust voor het oog. Met hun houten constructie geven ze uw tuin de prachtige natuurlijke uitstraling, die tegenwoordig zo in trek is. We bieden onze tuinhuizen met overkappingen aan in verschillende houtsoorten. Zo leveren wij ze in prachtig douglashout, dat zich kenmerkt door zijn warme uitstraling. Het hout heeft van nature een roodbruine kern en geelachtig spinthout. Kleuren die zich perfect laten combineren met de herfsttinten. Dit karaktervolle materiaal heeft niet alleen een heel mooie uitstraling, maar is ook populair door zijn stevigheid.

Douglashout behoort tot de hardste Europese houtsoorten; het materiaal valt in duurzaamheidsklasse drie, wat betekent dat het hout onbehandeld tot wel vijftien jaar meegaat. Wel zal na verloop van tijd de warme uitstraling verkleuren naar een grijs/blauwe tint, maar velen zijn van mening dat het hout hier nog meer karakter van krijgt.

Onze tuinhuizen met overkapping zijn ook beschikbaar in vurenhout: de in Nederland meest gebruikte houtsoort. Het materiaal is populair omdat het zich makkelijk laat bewerken en relatief goedkoop is. Wel is het hout een stuk kwetsbaarder dan douglashout; onbehandeld kan het materiaal slecht tegen vocht. Gelukkig is vurenhout relatief eenvoudig te impregneren en te beitsen, waarmee de levensduur aanzienlijk verlengd wordt.

Bij Showtuin Heeten heeft u keuze uit tuinhuizen met overkappingen van vurenhout, die al behandeld zijn en dus voor een zeer lange periode mooi blijven.

Inspiratie voor uw overkapping

Om in het voor- en najaar volop van uw tuin te kunnen genieten vanonder uw nieuwe overkapping, is het belangrijk dat u nadenkt over een sfeervolle inrichting. Bij Showtuin Heeten helpen we u graag op weg.

Allereerst met ons brede aanbod tuinverlichting. Verlichting is enorm bepalend voor sfeer en dus van essentieel belang voor een gezellige inrichting. Zeker in het najaar als de dagen korter worden. Bij Showtuin Heeten bieden we tuinverlichting aan in allerlei soorten en maten. Van wandlampen, tot staande lampen, tot grondspots: bij ons vindt u het juiste product voor onder uw overkapping.

Verder creëert u met de juiste sierbestrating een huiselijke sfeer onder uw overkapping. Bijvoorbeeld met de keramische sierbestrating van vtwonen of Geoceramica, waarmee u van uw overkapping haast een tweede woonkamer maakt. Deze en andere sierbestrating presenteren we in onze 2.200 m² grote showtuin, ook gecombineerd met onze overkappingen. Hier bent u van harte welkom voor meer tuintips, advies en inspiratie!

Tuinhuizen en blokhutten - berging / gastenverblijf

Van berging tot gastenverblijf:

u creëert het met een tuinhuis van Showtuin Heeten

Inspiratie voor uw tuin
Contact
Telgenweg 3, 8111 CM Heeten
Openingstijden
Ma. t/m Vr.
08.00 - 17.00 uur
Zaterdag
08.00 - 13.00 uur
Zondag
Gesloten
Kerstvakantie
24-12-2022 t/m 02-01-2023
10-01-2023 (vanaf 12.00u) t/m 14-01-2023
Gesloten