Advies op maat
Advies op maat

Tips voor een kindvriendelijke tuin

In de zomermaanden brengen met name kinderen veel tijd door in de tuin. Dan is het wel belangrijk dat de tuin kindvriendelijk is. Veiligheid speelt een belangrijke rol. Maar een kindvriendelijke tuin kan ook heel stijlvol zijn. In dit blogartikel geven we u de tips die leiden tot een kindvriendelijke tuin, waar u als ouder ook met volle teugen van kunt genieten.
Tips voor een kindvriendelijke tuin

Denk aan een goede tuinafscheiding

Het is op de eerste plaats belangrijk een kindvriendelijke tuin goed af te bakenen met goede tuinafscheiding. Dit voorkomt dat kinderen zomaar de staat op kunnen rennen tijdens het spelen. Bij Showtuin Heeten heeft u de keuze uit een ruim aanbod tuinafscheidingen in allerlei soorten en maten. U kunt kiezen uit tal van klassieke houten schuttingen en diverse hout-betonsystemen, die u bijvoorbeeld kunt afwisselen met een of meerdere trellisschermen, waarlangs u klimplanten kunt leiden. Maar ook andere oplossingen zijn mogelijk, zoals een schutting van stoere schanskorven, stijlvolle aluminium wanden of natuurlijke hagen. In ons blogartikel ‘Inspiratie voor mooie tuinafscheidingen’ doet u enkele ideeën op.

Diverse soorten speeltoestellen

In een kindvriendelijke tuin moeten kinderen natuurlijk ook de ruimte hebben om te spelen. Met een speeltoestel in uw tuin hoeven zij zich zeker niet te vervelen deze zomer. Bij Showtuin Heeten vindt u een zeer uitgebreid speelassortiment van vurenhout of duurzaam douglashout, waaronder zandbakken, glijbanen en schommels. Alle toestellen zijn CE-gecertificeerd en dus gegarandeerd veilig en kindvriendelijk.

Kindvriendelijke ondergrond

Om kinderen zorgeloos te kunnen laten spelen, is het verstandig het speeltoestel te plaatsen op een kindvriendelijke en dus zachte ondergrond. Denk bijvoorbeeld aan een mooi gazon, een zachte ondergrond die er ook nog eens mooi natuurlijk uitziet. Bovendien dient een groot gazon ook als extra speelelement. Kunstgras is een uitstekend kindvriendelijk alternatief voor echt gras, dat ook nog eens onderhoudsvriendelijk is en er altijd mooi blijft uitzien, hoe intensief er ook gebruik van wordt gemaakt. Het is dan ook een veelgebruikte ondergrond voor kinderspeelplaatsen.

Zorg voor voldoende opbergruimte

Na een middag spelen, ligt de tuin er vaak niet meer zo opgeruimd bij als ervoor. Daarom is het handig als uw tuin beschikt over voldoende opbergruimte, waar u rondslingerend speelgoed en andere spullen in kwijt kunt. Bij Showtuin Heeten vindt u een groot assortiment aan blokhutten en tuinhuizen, die bij uitstek geschikt zijn als handige berging. We bieden ze aan in oneindig veel standaardmaten, waardoor er voor iedere tuin een geschikt model verkrijgbaar is.

Een tuin voor jong en oud

Leuk zo’n speeltuin, maar denk ook aan uzelf. U maakt immers ook veel gebruik van de tuin. Een kindvriendelijke tuin dient net zo goed geschikt te zijn voor ieder ander gezinslid. Wij spreken dus liever van een gezinstuin. Hiervoor vindt u bij Showtuin Heeten alles wat u nodig heeft: van duurzame veranda’s tot stijlvolle sierbestrating en van sfeervolle tuinverlichting tot tuinhout in alle soorten en maten. U bent van harte welkom in onze showtuin om inspiratie op te doen of om meer informatie in te winnen.

Inspiratie voor uw tuin
Contact
Telgenweg 3, 8111 CM Heeten
Openingstijden
Ma. t/m Za
08.00 - 13.00 uur
Zondag
Gesloten