Advies op maat
Advies op maat

Sierbestrating uitkiezen? Wij helpen u!

Er is een scala aan mogelijkheden: keramiek, natuursteen, gebakken, grind, etc. Wij helpen u graag bij het maken van de juiste keuze aan de hand van drie criteria: prijs, uitstraling en onderhoud.
Sierbestrating uitkiezen? Wij helpen u!

Sierbestrating kiezen op prijs

Allereerst is het belangrijk dat de tegels in uw budget passen. Omdat sierbestrating beschikbaar is in vele materialen, zijn er in iedere prijsklasse voldoende mogelijkheden. Voor relatief voordelige, maar tegelijkertijd zeer degelijke tegels, raden wij u onze betontegels aan. Deze tegels hebben een goede prijs-/kwaliteitverhouding en leveren een zeer strak terras op, dat er voor jaren goed bij ligt. Bovendien zijn betontegels verkrijgbaar in allerlei kleuren en kunnen worden voorzien van een speciale deklaag, die de tegels een sjieke én duurzame uitstraling geeft.

Heeft u meer te besteden? In een hogere prijsklasse bevinden zich veel luxe tegels met allerlei mooie, slijtvaste toplagen van bijvoorbeeld keramiek of natuursteen. Ook tegels met sfeervolle prints – bijvoorbeeld die van Vtwonen – behoren dan tot de mogelijkheden.

Sierbestrating kiezen op uitstraling

Door de vele materiaalkeuzes die er mogelijk zijn, varieert het totale aanbod sierbestrating sterk in uitstraling. Dat maakt het tot een uitdaging om de tegels te vinden die passen bij uw smaak en de stijl van uw tuin. Heeft u een natuurlijke tuin, waarin natuurlijke materialen de boventoon voeren? Dan zijn siertegels van natuursteen iets voor u. Het mooie hiervan is dat geen enkele tegel hetzelfde is. Resultaat is een terras dat natuurlijk is, maar ook zeer veel karakter uitstraalt, omdat iedere tegel uniek is. Neigt uw tuin meer richting een moderne sfeer?

Kijk dan eens naar het aanbod keramische tegels in grote formaten van bijvoorbeeld 80 x 80 cm. Het grote tegeloppervlak – dat het aantal voegen reduceert – gecombineerd met de mooie kleuren en stijlvolle uitstraling, levert een zeer strak terras op. Liever klassiek? Zorg dan voor een slingerend tuinpad of enkele perken van siergrind of -split, waartussen u ook beplanting kunt aanplanten.

Sierbestrating kiezen op onderhoud

Daarnaast is het belangrijk na te denken over hoeveel onderhoud de tegels van uw keuze vergt. Bij het leggen van gebakken of betonnen klinkers is er sprake van veel voegen, waartussen ook veel onkruid kan groeien. Een tuinpad of terras van klinkers vergt dus wat meer onderhoud. Bij tegels heeft u veel minder last van onkruid, omdat uw terras minder voegen heeft. Zeker bij grote tegeloppervlakken. De voegen die u wel heeft, zou u kunnen dichten met voegmortel. Ook kan het helpen te kiezen voor onderhoudsvriendelijk materiaal, zoals keramiek. Als u de tegels schoonmaakt, doe dit dan niet met een hogedrukspuit; deze kan het tegeloppervlak beschadigen. Kies liever voor een groene aanslagreinger.

Wanneer u langs komt in onze Showtuin laten wij u graag de tegels zien die bij uw keuze passen! 

Sierbestrating bij Showtuin Heeten

Wilt u meer informatie over de verschillende soorten sierbestrating? Of kunt u wel wat extra advies gebruiken bij het uitzoeken van de tegels die het best passen bij u en uw tuin? Kom dan eens een kijkje nemen bij Showtuin Heeten. Hier krijgt u het meest complete overzicht van alle mogelijkheden, die u overzichtelijk worden gepresenteerd in onze 2.200 m² grote showtuin. Ook in combinatie met andere tuinartikelen als veranda’s, tuinverlichting en kunstgras, zodat u inspiratie kunt opdoen. We helpen u graag de juiste keuze te maken.

bestrating

Voor iedere stijl de juiste sierbestrating

Inspiratie voor uw tuin
Contact
Telgenweg 3, 8111 CM Heeten
Openingstijden
Ma. t/m Vr.
08.00 - 17.00 uur
Zaterdag
08.00 - 13.00 uur
Zondag
Gesloten
Kerstvakantie
24-12-2022 t/m 02-01-2023
10-01-2023 (vanaf 12.00u) t/m 14-01-2023
Gesloten