Advies op maat
Advies op maat

Met deze 5 tips creëert u een natuurlijke tuin

Een natuurlijke tuin geeft meer vrijheid in het inrichten; veel planten en een goede bodem zijn belangrijke ingrediënten. Het ‘natuurlijke gevoel’ wordt bovendien versterkt door de manier waarop u bijvoorbeeld omgaat met de erfafscheiding, de bestrating en de verlichting. Met een natuurlijke tuin haalt u een beetje natuur naar uw eigen huis. Laat u inspireren zodat u binnenkort kunt genieten van een oase van rust in uw eigen tuin.
Met deze 5 tips creëert u een natuurlijke tuin

1. Een sfeervolle natuurlijke schutting

Een schutting is geschikt om privacy mee te creëren, maar draagt ook bij aan de uitstraling. Schuttingen zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen, kleuren en materialen. Bij een natuurlijke tuin is het aan te raden om te kiezen voor een schutting van natuurlijke materialen zoals wilgen, riet, bamboe of kastanjepalen.

Bij ons vindt u een groot assortiment natuurlijke schuttingen. Van bamboeschermen tot aan heidematten. Onze schuttingen zijn altijd van de beste kwaliteit. Er is gegarandeerd een schutting die aan uw wensen voldoet. U kunt een groot deel van ons assortiment natuurlijke schuttingen bekijken in onze Showtuin in Heeten.

2. Een natuurlijke overkapping geeft sfeer

Een overkapping heeft vele voordelen. U creëert voor warme zomerdagen extra schaduw in uw tuin. Daarnaast houdt een overkapping warmte vast, waardoor u ook comfortabel buiten kunt blijven zitten als het ‘s avonds afkoelt. En wat denkt u van de uitstraling! Met een loungeset onder uw overkapping kunt u het hele jaar van uw tuin genieten. Een bijkomend voordeel is dat u uw tuinmeubels niet meer naar binnen hoeft te halen.

U kunt bij ons terecht voor een groot assortiment overkappingen. Wilt u uw overkapping laten opgaan in uw natuurlijke tuin? Dan is een houten overkapping een goede optie. Hout is een natuurlijk materiaal en sluit daardoor mooi aan op uw natuurlijke tuin. Wilt u een grote of kleine overkapping? In een donkere of lichte kleur? Bij ons kunt u uw overkapping naar wens samenstellen.

Douglas overkapping

3. Betegel uw tuin met keramische- of betonnen tuintegels met natuurstenen toplaag

Een natuurlijke tuin vraagt om natuurlijk ogende bestrating. Keramische- en natuurstenen tuintegels sluiten mooi aan bij een natuurlijke omgeving. Deze tegels zijn verkrijgbaar in diverse kleuren en maten. Gaat u voor een keramische tegel met houtlook of een betontegel met een kleurechte natuursteen deklaag? Kleine tegels van 30x30 cm of grote tegels van 100x100 cm? De keuze is aan u. Binnen ons assortiment vindt u diverse soorten natuurlijke bestrating zoals de GeoArdesia Alivo Elba betontegel, Atlas Getrommeld Dikformaat klinker en gebroken grind 8-16 siersplit.

Naast bestrating kunt u uw natuurlijke tuin opfleuren met een grasveld, een aantal grote planten en eventueel één of meerdere bomen. Een picknicktafel en hangmat maken uw tuin compleet.

4. Kantopsluiting zorgt voor een mooie afwerking

Uw nieuwe tuintegels wilt u natuurlijk mooi afwerken. Voor een strakke afwerking kunt u gebruik maken van kantopsluiting. Naast een mooie afsluiting zorgt dit er ook voor dat uw tegels niet worden weggedrukt bij intensief en langdurig gebruik. Kantopsluiting is een fysieke afgrenzing van onder meer het gazon, bestrating, grind of een vijver. Het kan worden gemaakt van materialen zoals beton, staal of hout. Een passende optie voor in een natuurlijke tuin is bijvoorbeeld Ecoflex kantopsluiting. Deze kantopsluiting is gemaakt van flexibel gerycycled kunststof. Met Ecoflex kantopsluiting kunt u alle kanten op.

Kantopsluiting is verkrijgbaar in diverse soorten, kleuren, maten en vormen. Van stalen kantopsluiting tot aan Ecoflex kantopsluiting en van licht naar donker. Ook het creëren van hoogteverschillen behoort tot de mogelijkheden. U kunt het zo gek niet bedenken.

5. Sfeervolle tuinverlichting maakt uw tuin af

Met buitenverlichting creëert u sfeer en kunt u ook ‘s avonds genieten van uw tuin. U kunt kiezen uit natuurlijk ogende houten lampen, maar ook moderne in-lite verlichting staat prachtig. In-lite verlichting is zeer sfeervol en geeft uw tuin een luxe uitstraling. Wij hebben een ruim assortiment buitenverlichting met onder meer grondspots, staande lampen en wandlampen. In onze Showtuin is een lichtstudio aanwezig waar u zelf een lichtplan kunt samenstellen.

In-lite tuinverlichting

Bezoek onze Showtuin in Heeten

Wilt u de natuur naar uw tuin halen? Bezoek onze Showtuin en bekijk ons assortiment natuurlijke schuttingen, betonnen- en keramische tegels. Wij helpen u graag om samen met u uw droomtuin te realiseren.

Inspiratie voor uw tuin
Contact
Telgenweg 3, 8111 CM Heeten
Openingstijden
Ma. t/m Vr.
08.00 - 17.00 uur
Zaterdag
08.00 - 16.00 uur
Zondag
Gesloten