Advies op maat
Advies op maat

Met deze 4 tips ontwerpt u een landelijke tuin

Lange lijnen, vlaktes, veel groen en een natuurlijke uitstraling… Dat zijn de belangrijkste kenmerken van een landelijke tuin. In een landelijke tuin vindt u vaak een vijver, gras en bomen. De erfafscheiding bestaat meestal uit groene hagen of een kastanje palen schutting. Een landelijke tuin is vaak groot, maar dit hoeft niet zo te zijn. Wilt u zelf een landelijke tuin? Met deze 4 ideeën kunt u zelf een landelijke tuin ontwerpen.
Met deze 4 tips ontwerpt u een landelijke tuin

1. Ga voor sfeer met een landelijke veranda

Met een veranda aan uw huis creëert u eenvoudig extra woonruimte en een plek om het hele jaar van uw tuin te genieten. Bij een landelijke tuin past een rustieke houten overkapping of een veranda met authentieke details. Een absolute topper is de Woodline veranda. Dit is een sfeervolle veranda met warme houttinten, waardoor deze mooi aansluit bij uw landelijke tuin. Een loungeset en een haard maken uw veranda af.

Gaat uw voorkeur uit naar een ander soort veranda? Wij hebben een breed assortiment waardoor er altijd een veranda is die die aansluit bij uw wensen. Onze veranda’s kunnen op maat worden gemaakt.

2. Een pergola is zeer geschikt als zonwering

Wilt u meer schaduw in uw tuin? Met een overkapping creëert u heel eenvoudig een schaduwrijke plek. Bij een landelijke tuin past bijvoorbeeld prima een pergola. Onder een pergola kunt u een gezellige zithoek maken.

Een pergola kan worden uitgebreid met zonwering, lamellensystemen en/of sfeervolle tuinverlichting. Een voordeel van pergola met zonwering is dat u ook tijdens de zomermaanden een schaduwrijke plek in uw tuin heeft. Wilt u ook een pergola in uw tuin, maar weet u nog niet precies welke? Bezoek onze showtuin in Heeten en laat u inspireren. In onze showtuin vindt u prachtige pergola’s.

Aluminium pergola

3. Werk uw gazon strak af met kantopsluiting

Bij een landelijke tuin hoort een mooi groen gazon. Een gazon is het mooist als deze tot in de puntjes is afgewerkt. Met kantopsluiting kunt u een strakke afscheiding creëren tussen uw gazon en de aangrenzende bestrating of grind.

Wij hebben een ruim assortiment kantopsluiting. Onze kantopsluiting kunt u gebruiken voor diverse doeleinden. Ecoflex Antraciet kantopsluiting is bijvoorbeeld zeer geschikt voor het afwerken van een gazon in een landelijke tuin, maar is ook te gebruiken voor het afsluiten van tuinpaden of grindperken. De brede inzetbaarheid maakt Ecoflex kantopsluiting zeer populair.

Ecoflex kantopsluiting

4. Kies voor speelse klinkers

In een landelijke tuin wordt er vaak gebruik gemaakt van natuurlijke materialen. Als bestrating wordt er vaak gekozen voor grind in combinatie met speelse gebakken klinkers. Er is volop keuze op het gebied van grind en gebakken klinkers. In ons assortiment vindt u bijvoorbeeld de Novoton WS Getrommeld Waalformaat. Dit is een gebakken klinker met een mix van roodtinten met een chique en natuurlijke uitstraling. Gaat uw voorkeur uit naar grotere tegels? Dan is de GeoCeramica keramische tegel misschien iets voor u. Deze landelijke tegel combineert Italiaans keramiek met de kracht van beton. GeoCeramica tegels zijn verkrijgbaar in veel verschillende kleuren, waardoor er gegarandeerd één bij uw landelijke tuin aansluit.

Laat u inspireren in onze showtuin

Benieuwd geworden naar al onze landelijke overkappingen, (zonwerende) pergola’s en kantopsluiting? Kom naar onze showtuin in Heeten. In onze showtuin vindt u 2500 m2 aan tuininspiratie. Onze specialisten helpen u graag zodat u uw eigen landelijke tuin kunt ontwerpen.

Inspiratie voor uw tuin
Contact
Telgenweg 3, 8111 CM Heeten
Openingstijden
Ma. t/m Vr.
08.00 - 17.00 uur
Zaterdag
08.00 - 16.00 uur
Zondag
Gesloten
Kerstvakantie
24-12-2022 t/m 02-01-2023
10-01-2023 (vanaf 12.00u) t/m 14-01-2023
Gesloten