Advies op maat
Advies op maat

Keramische tegels of natuursteen

Keramische tegels en natuursteen zijn beide natuurproducten. Natuursteen is gesteente dat in pure vorm in de natuur voorkomt. Daarmee is het een heel breed begrip, zo is bijvoorbeeld marmer een van de soorten natuursteen. Er zijn veel verschillende soorten en kleuren. Keramische tegels worden samengesteld uit natuurlijke mineralen, denk aan klei en zand. De tegels worden voorzien van een glazuurlaag waardoor iedere kleur of patroon mogelijk is, denk hierbij bijvoorbeeld aan dessins, marmer of zelfs houtlook. Door die mogelijkheden kunnen keramische tegels ook de uitstraling hebben van natuursteen.
Keramische tegels of natuursteen

Keramisch in alle vormen en maten

Keramische tegels hebben veel verschillende formaten. Van 20 x 20 cm tot 20 x 30 cm en groot formaat tegels 60 x 60, 70 x 70, 80 x 80, 90 x90 en 100 x 100 cm. Naast de vierkante tegels zijn er ook rechthoekige formaten zoals bijvoorbeeld 30 x 120, 40 x 80 en 60 x 120 cm. Dit maakt dat de keuze voor een formaat ook zorgt voor een duidelijke persoonlijke signatuur.

Naast de hoeveelheid aan formaten bieden de keramische tegels nagenoeg totale vrijheid in dessins. Denk aan kleur, van effen tot bijvoorbeeld de GeoCeramica Corten Steel. De laatste heeft een perfecte cortenstaal look en past in een industriële tuin. Maar er is veel meer mogelijk. Hou je van een mediterrane tuin, dan zijn er veel dessins die erbij passen. Wil je een makkelijk te onderhouden ‘houtenvloer’ op je terras dan zijn keramische tegels in houtlook een duurzame oplossing.

keramische tegels

Keramische tegels zijn duurzamer

Omdat natuursteen gewonnen moet worden is het een product dat we onttrekken aan de natuur. Keramische tegels zijn daardoor meer duurzaam en bovendien door de samenstelling goed te recyclen. Ook het onderhoud van keramische tegels is een stuk eenvoudiger. Door de glazuurlaag zijn de tegels waterafstotend en makkelijk schoon te houden.

In onze Showtuin hebben we veel keramische tegels ‘ingestraat’ zoals dat heet. Je kunt de verschillende formaten zien, maar belangrijker hoe pakt een dessin uit in een groter oppervlak. We leggen je graag het verschil uit tussen de verschillende dikten en welke tegel het beste past in jouw tuin. Kom langs en ervaar de verschillende tegels. Maak een afspraak >>

Inspiratie voor uw tuin
Contact
Telgenweg 3, 8111 CM Heeten
Openingstijden
Ma. t/m Vr.
08.00u - 17.00u
Zaterdag
08.00u - 16.00u
Zondag
Gesloten