Advies op maat
Advies op maat

Keramische tegels of betontegels?

Gaat u aan de slag met het bestraten van uw tuin, dan kunt u kiezen uit verschillende materialen. Populaire producten zijn keramische tegels en betontegels. Maar wat past het beste bij uw wensen? We zetten het op een rijtje.
Keramische tegels of betontegels?

Verschil 1: Het oog wil ook wat

Tegels in een tuin hebben verschillende functies. Ze zorgen voor een fijne, gelijke ondergrond om over te lopen, creëren verschillende zones, zoals een terras, en geven sfeer aan de tuin. Voordeel van de keramische tegels is de grote variëteit aan designs. U maakt het persoonlijk: rustiek, industrieel of bijvoorbeeld een houtlook. Het maakt het ook mogelijk de inrichting van uw woonkamer te laten aansluiten op het terras. Voordeel van betontegels is dat zij onderling uitstekend gecombineerd kunnen worden en verschillende accenten kunnen worden aangebracht. 

 

Keramische tegels sfeerbeeld

 

Verschil 2: Onderhoud

Heeft u een onderhoudsarme tuin voor ogen, dan doet u uzelf het meeste plezier met een keramische tegel. Het vuil dat zich verzamelt op de tegels, blijft op de toplaag liggen. Dit betekent dat het vuil makkelijk te verwijderen is en er geen vuil in de tegels kan trekken. Af en toe schoonmaken is voldoende. Betonnen tegels zijn iets onderhoudsgevoeliger. Dit komt door het poreuze oppervlak. 

 

Betontegels sfeerbeeld

 

Verschil 3: Gewicht

Betontegels hebben meestal een hoger gewicht per tegel en dit maakt ze bij uitstek geschikt voor een zwaardere belasting, denk aan een oprit. Keramische tegels zijn lichter en zijn er in verschillende diktes: twee, drie of vier centimeter. Met name de eerste twee zijn in vergelijking tot betonnen tegels lichter van gewicht. Bij een zwaardere belasting wordt er vaak gekozen voor keramische tegels van vier centimeter dik. Deze tegels hebben een hoogwaardige keramische bovenlaag gecombineerd met een betonnen onderlaag. 

Vanwege de brede toepasbaarheid is de keramische tegels van vier centimeter dik het meest populair. Deze tegels hebben een hoogwaardige keramische bovenlaag van één centimeter dik en een drie centimeter dikke betonnen onderlaag. Ook de drie centimeter dikke, massieve keramische tegel is populair. 

Ons assortiment bestaat uit een grote collectie keramische en betonnen tegels. Wij nodigen u dan ook graag uit in onze showtuin om samen met u een keuze te maken of neem vrijblijvend contact met ons op. Wij adviseren u graag.

Een voorproefje van ons assortiment? Bekijk ons aanbod >>

Inspiratie voor uw tuin
Contact
Telgenweg 3, 8111 CM Heeten
Openingstijden
Ma. t/m Vr.
08.00 - 17.00 uur
Zaterdag
08.00 - 16.00 uur
Zondag
Gesloten
Kerstvakantie
24-12-2022 t/m 02-01-2023
10-01-2023 (vanaf 12.00u) t/m 14-01-2023
Gesloten