Advies op maat
Advies op maat

Inspiratie voor zonwering in de tuin

Goede zonwering is essentieel voor iedere zit- of loungehoek in de tuin. Met goede zonwering beschermt u niet alleen uzelf tegen uv-licht, maar ook uw meubels, die anders het risico lopen te verkleuren. Gelukkig zijn er tegenwoordig talloze mogelijkheden om uw tuin te voorzien van een schaduwrijke plek. In dit blogartikel zetten we enkele praktische én stijlvolle voorbeelden op een rij.
Inspiratie voor zonwering in de tuin

Zonwering voor veranda’s

Velen hebben de zithoek direct aan het huis in een veranda. Omdat veranda’s doorgaans over transparante daken van polycarbonaat of glas beschikken, is het belangrijk de veranda uit te voeren met de juiste zonwering om er ook op warme zomerdagen comfortabel gebruik van te kunnen maken.

Bij Showtuin Heeten kunnen we uw veranda uitvoeren met twee typen zonwering: onderdakse zonwering en bovendakse zonwering. Onderdakse zonwering is aan de binnenkant van de veranda bevestigd en heeft dus niet te lijden van weersinvloeden. Bovendakse zonwering is bevestigd aan de buitenkant. Voordeel hiervan is dat het doek naast zonlicht ook beter warmte buitenhoudt. Ook kan bovendakse zonwering worden uitgeschoven tot over het verandadak. Beide typen zonwering zijn elektrisch in en uit te klappen. Ook heeft u volop keuze uit een zeer breed assortiment doeken en kleuren, waarmee de zonwering volledig is af te stemmen op uw smaak.

Houten pergola

Heeft u de zithoek niet aan het huis, maar op een andere plek in de tuin? Met een pergola maakt u er een schaduwrijke plek van. Bij Showtuin Heeten vindt u pergola’s in alle soorten en maten. We beschikken tevens over eersteklas tuinhout om zelf een pergola te construeren. Door langs het open lattendak klimplanten te geleiden, is het op zonnige dagen heerlijk toeven in de lommer van het gebladerte. Bovendien is de pergola een prachtige blikvanger.

Aluminium pergola

Naast de klassieke houten pergola, zijn er tegenwoordig ook veel duurzame aluminium varianten. Onze favoriet? Deze veelzijdige aluminium pergola van Aluxe. De aluminium pergola is verkrijgbaar in zeer veel standaardmaten en kan volledig naar eigen voorkeur worden samengesteld. Dankzij de vele maatwerkmogelijkheden kunnen er ook heel unieke constructies mee worden opgebouwd.  

Pergola zonewering

Om de pergola een zonwerende functie te geven, kunt u hem uitvoeren met een LuxxOut zonnedoek. Deze harmonica-zonwering is eenvoudig in en uit te schuiven met een slimme en stabiele railconstructie die het doek goed op zijn plek houdt. U heeft de keuze uit meerdere doeksoorten en kleuren, waaronder wit, steengrijs, zandbeige en zwart.

Pergola met lamellen

Naast zonnedoeken zijn er ook lamellensystemen verkrijgbaar om schaduw te creëren met uw pergola. U kunt kiezen uit strakke aluminium lamellen in iedere RAL-kleur of warme houten lamellen, van hardhout als Red Cedar of Fraké, geschikt voor buiten. De systemen zijn niet alleen praktisch, maar blinken ook uit in design; ze geven uw pergola een stijlvolle finishing touch.

Aluxe Luxline veranda

Voor wie echt wil uitpakken is de Luxline van Aluxe een aanrader. Deze prachtige veranda onderscheidt zich van standaardmodellen door het innovatieve lamellendak. De volautomatisch kantelbare lamellen kunnen 135 graden om hun as worden gedraaid, zodat u heel eenvoudig de lichtinval kunt bijstellen. Uiteraard kunnen de lamellen ook worden gesloten voor volledige schaduw. De gewenste kantelhoek kan worden ingesteld met een afstandsbediening die standaard wordt meegeleverd.

Inspiratie voor uw tuin
Contact
Telgenweg 3, 8111 CM Heeten
Openingstijden
Ma. t/m Vrij.
08.00 - 17.00 uur
Zaterdag
08.00 - 13.00 uur
Zondag
Gesloten