Advies op maat
Advies op maat

Inspiratie voor mooie tuinafscheidingen

Voldoende beschutting in de tuin is een belangrijke voorwaarde voor een gevoel van privacy. Tuinafscheidingen leveren hier een belangrijke bijdrage aan. Naast dat ze zorgen voor privacy, zijn ze ook belangrijke blikvangers, die veel invloed hebben op de uitstraling van de tuin. Daarom is het verstandig om ook goed na te denken over de uitstraling van de tuinafscheiding. In dit blogartikel geven we daar de nodige inspiratie voor.
Inspiratie voor mooie tuinafscheidingen

Houten schuttingen: tradtioneel of tijdloze klassieker?

Houten schuttingen zijn veruit de populairste vorm van tuinafscheidingen. Hoewel ze relatief eenvoudig ogen, zijn er ook voor houten schuttingen belangrijke keuzes te maken met betrekking tot de uitstraling. Alleen al het verschil tussen horizontale en verticale planken is van grote invloed op het tuinbeeld. Heeft u een smalle, kleine tuin? Kies dan voor verticale planken. Deze zorgen ervoor dat uw tuin optisch groter lijkt. Het stevigste resultaat creëert u met onze hout-betonschermen, waarbij de houten schutting wordt gecombineerd met een draagsysteem van beton in allerlei vormen en kleuren.

Sfeervol beschut, zonder opgesloten gevoel

Wilt u een erfafscheiding met een natuurlijke uitstraling? Dan kunt u kiezen voor een schutting van trellisschermen, waarlangs u klimplanten kunt leiden, zoals hedera en clematis, of bloeiende klimplanten, zoals passiebloem, klimroos en blauwe regen. Eenmaal dichtbegroeid zorgen deze schermen voor evenveel beschutting, zonder dat u er een ‘opgesloten’ gevoel van krijgt. Wie een volledig begroeide schutting iets teveel van het goede vindt, kan er ook voor kiezen om de trellisschermen af te wisselen met houten schermen, die volledig dicht zijn.

Schanskorven, stijlvol en onderhoudsvriendelijk Tegenwoordig komen we ook steeds meer schanskorven tegen als tuinafscheiding. Deze korven van gegalvaniseerd staal, gevuld met stenen, geven uw tuin een stijlvolle én natuurlijke uitstraling. Bovendien is een tuinafscheiding van schanskorven ook zeer onderhoudsarm in vergelijking met bijvoorbeeld een houten schutting, die gevoeliger is voor weersinvloeden. Schanskorven blijven er jarenlang als nieuw uitzien, zonder dat u er omkijken naar heeft.

Go industrial met muurelementen 

Ook tuinafscheidingen van betonnen muren zijn tegenwoordig zeer populair. Hiermee geeft u uw tuin een zeer moderne uitstraling met een industriële look ’n feel. Tip: breng diversiteit aan door te kiezen voor een combinatie van muurelementen van ongeveer een meter hoog met erbovenop een schutting van hout, al dan niet in combinatie met klimplanten. De industriële uitstraling van het beton en het natuurlijke karakter van het hout en groen leveren een prachtige match op. U kunt hiervoor gebruik maken de bij ons verkrijgbare strakke muurelementen.

Zet ‘m in de spotlights

Ook de aankleding van de tuinafscheiding speelt een belangrijke rol in de uitstraling. Door uw tuinafscheiding aan te vullen met bijvoorbeeld tuinverlichting geeft u hem net wat meer cachet, zeker in de avonduren. Tip: heeft u een lange tuinafscheiding van voorin tot achterin de tuin lopen? Dan is het mooi hier wandverlichting toe te passen en deze repeterend naast elkaar te plaatsen over de volle lengte van de tuinafscheiding. Dat zorgt ervoor dat uw tuin extra diep lijkt.

Voor meer tips, advies en inspiratie nodigen wij u graag uit in onze showtuin. Hier kunnen we u alles vertellen over tuinafscheidingen en de vele mogelijkheden die u ermee heeft. U bent van harte welkom.

Inspiratie voor uw tuin
Contact
Telgenweg 3, 8111 CM Heeten
Openingstijden
Ma. t/m Vrij.
08.00 - 17.00 uur
Zaterdag
08.00 - 13.00 uur
Zondag
Gesloten
 
Vanwege de kerstvakantie
zijn wij gesloten van:
23-12-2021 t/m 05-01-2022