Advies op maat
Advies op maat

Waarom kiezen voor een houten veranda of houten overkapping?

Geniet het hele jaar door van uw tuin met een houten veranda of houten overkapping, dé authentieke en unieke eyecatcher. We zetten de voordelen en mogelijkheden voor u op een rij.
Waarom kiezen voor een houten veranda of houten overkapping?

Houten veranda of houten overkapping

Voordat we ingaan op de mogelijkheden, leggen we eerst uit wat het verschil is tussen een houten veranda en houten overkapping. Heel simpel gezegd: een veranda heeft een lichtdoorlatend dak, van polycarbonaat of glas. Houten overkappingen hebben een gesloten dak dat geen licht doorlaat. Wij hebben verschillende modellen beschikbaar; met een plat dak, een zadeldak of het kapschuur model.

Vrijstaand of aan huis

Kijk eens rond in uw tuin. Waar zou u meer tijd door willen brengen, ook als het minder mooi weer is? Valt uw oog op het terras dat direct tegen uw woning is aangelegd? Dan is een veranda een interessante optie. U kunt beschut zitten zonder lichtinval in de woning te verliezen. Een andere optie is juist een extra zitje te creëren door middel van een veranda of overkapping elders in de tuin. Waar uw voorkeur ook naar uit gaat, wij bieden veranda’s en overkappingen in allerlei groottes, waardoor er voor vrijwel iedere tuin een mooie optie tussen zit.  

Houten veranda of houten overkapping met glazen schuifwanden

Soms is alleen een dak niet voldoende om onder alle weersomstandigheden van een houten veranda of houten overkapping te genieten. Wind, kou en regen houden we eenvoudig buiten. Kies bijvoorbeeld voor een overkapping of veranda met houten wanden of met glazen schuifwanden.

Extra mogelijkheden voor houten veranda of houten overkapping

Naast glazen schuifwanden bieden we verschillende accessoires aan om toe te voegen aan de houten veranda of houten overkapping.

Zonnewering

Staat de zon regelmatig op de veranda, dan is een boven- of onderdak zonwering een interessante toevoeging voor meer comfort. In een handomdraai houdt u het zo koeler op zonnige, warme dagen. In ons assortiment hebben we verschillende doeken beschikbaar in diverse kleuren, materialen en met elektrische of handmatige bediening. 

Ledverlichting

Wordt het donker, maar wilt u nog van de tuin blijven genieten? Overweeg dan ledverlichting toe te voegen aan de veranda of overkapping. Op lange én korte dagen kunt u zo eindeloos buiten genieten.

Heaters

Over korte dagen gesproken: de kou hoeft u er niet van te weerhouden om van uw tuin te genieten. We kunnen één of meerdere heaters toevoegen aan de veranda of overkapping, waardoor het zelden te fris zal worden om buiten te zitten. 

Douglas hout

Alle houten veranda’s en houten overkappingen in ons assortiment zijn van Woodvision en geproduceerd van duurzaam douglashout en vurenhout. Douglashout gaat 10 tot 15 jaar mee, zelfs onbehandeld, en is één van de hardste houtsoorten in Europa. Of u nu kiest voor een veranda of overkapping, u haalt er een robuuste, beschutte zitplek mee in uw tuin.

Houten veranda of houten overkapping zelf bouwen of laten plaatsen?

Een houten veranda of houten overkapping is zelf te plaatsen met een goede bouwtekening en het juiste gereedschap. Wilt u de zekerheid van een professionele montage, dan staan we graag voor u klaar. 

De plaatsing van een veranda neemt ons eigen montageteam u volledig uit handen. Voor de montage van een overkapping zetten we ons brede netwerk van kwalitatief hoogwaardige hoveniers in. 

Houten veranda’s en houten overkappingen van Showtuin Heeten

We hebben een groot assortiment aan veranda’s en overkappingen, in allerlei soorten en maten. Waar uw oog ook op valt, u kunt rekenen op maatwerk en de beste service. Van aanschaf tot oplevering én daarna. Want ook als de veranda of overkapping staat, kunt u blijvend bij ons terecht voor vragen of opmerkingen.

Houten veranda of houten overkapping kopen

Geïnspireerd geraakt en interesse in een houten veranda of overkapping? Download onze houten overkappingen brochure of kom eens een kijkje nemen in onze showtuin. Wij voorzien u graag van informatie en advies.

Inspiratie voor uw tuin
Contact
Telgenweg 3, 8111 CM Heeten
Openingstijden
Ma. t/m Vr.
08.00 - 17.00 uur
Zaterdag
08.00 - 16.00 uur
Zondag
Gesloten
Kerstvakantie
24-12-2022 t/m 02-01-2023
10-01-2023 (vanaf 12.00u) t/m 14-01-2023
Gesloten