Advies op maat
Advies op maat

Een nieuwe voortuin, hier moet u op letten

We brengen over het algemeen meer tijd door in de achtertuin dan in de voortuin. Toch is de voortuin niet minder belangrijk. Deze bepaalt voor een groot deel de eerste indruk van de woning en is daarmee een belangrijk visitekaartje. Wat is er allemaal belangrijk bij het aanleggen van een nieuwe voortuin? In dit blogartikel zetten we de voornaamste aandachtspunten op een rij.
Een nieuwe voortuin, hier moet u op letten

Stevige bestrating voor de oprit

Velen kiezen voor een praktische voortuin met voldoende parkeergelegenheid om dicht bij het huis te kunnen parkeren. Dat maakt de oprit een van de belangrijkste elementen van de voortuin. Een goede oprit moet vanzelfsprekend bestand zijn tegen zware belasting. Daarom dient de oprit gelegd te worden van stevige en stabiele bestrating met een minimale dikte van 6 cm. Of zelfs dikker bij zwaardere voertuigen.

Een oprit met een klassieke uitstraling legt u met betonklinkers of gebakken waaltjes. Ook kasseien zijn een populaire soort bestrating voor een stevige, klassieke oprit. Wilt u liever iets moderns? Dan zijn er ook mooie keramische siertegels verkrijgbaar, speciaal bedoeld voor het leggen van een stevige oprit. Bijvoorbeeld de 6 cm dikke tegels van GeoCeramica 2Drive. Een op een waterdoorlatende Stabikorn-onderlaag bevestigde keramische tegel die zelfs onder extreem hoge gebruiksdruk altijd mooi blijft.

Borders, voor de sfeer óf als erfgrens

Een voortuin dient de voorgevel van het huis een extra impuls te geven. Andersom wilt u natuurlijk dat de voortuin een mooi uitzicht oplevert vanuit het huis. Met een aantal mooie borders zorgt u daarvoor. Deze borders creëert u heel eenvoudig met onze muurelementen. Van strak tot robuust: ze zijn verkrijgbaar in allerlei soorten en maten. Hiermee is het ook mogelijk om de erfgrens tot de voortuin van de buren op een sfeervolle manier te markeren. Let op: houd er rekening mee dat de erfafscheiding in de voortuin maximaal 1 meter hoog mag zijn.

Functionele én sfeervolle tuinverlichting

Ook voor de voortuin is voldoende verlichting belangrijk. Op de eerste plaats om ervoor te zorgen dat u in het donker goed uw weg kunt vinden. Dat gaat wat ons betreft verder dan alleen een lamp bij de voordeur. Denk bijvoorbeeld ook aan verlichting langs het tuinpad richting de voordeur. Ook zien we steeds vaker diverse soorten opritverlichting, die ervoor zorgt dat u de auto makkelijk en veilig de oprit op rijdt. Deze verlichting heeft een functioneel doel, maar kan ook heel sfeervol zijn. In plaats van staande lampen kunt u er bijvoorbeeld ook voor kiezen om subtiele led-lampjes in uw pad te verwerken, zodat er een zogenaamd ‘sterrenpad’ ontstaat. Dat geldt ook voor de oprit, waarvoor overrijdbare grondspots verkrijgbaar zijn. Ook verlichting die alleen bedoeld is voor de sfeer is natuurlijk welkom. Bijvoorbeeld diverse mooie spotjes, waarmee u de planten in uw border kunt uitlichten.

Meer tips, advies en inspiratie nodig voor uw nieuwe voortuin? U bent van harte welkom in onze showtuin, waar we u de laatste trends sfeervol presenteren in diverse mooie voorbeeldtuinen. U bent van harte welkom!

Inspiratie voor uw tuin
Contact
Telgenweg 3, 8111 CM Heeten
Openingstijden
Ma. t/m Vrij.
08.00 - 17.00 uur
Zaterdag
08.00 - 16.00 uur
Zondag
Gesloten
1e & 2e Pinksterdag
Gesloten