Advies op maat
Advies op maat

De mooiste sierbestrating voor op het balkon

Heeft u geen tuin, maar wel een balkon? Ook daarvoor is prachtige sierbestrating verkrijgbaar. In dit blogartikel leggen we uit waar u op moet letten bij het aanleggen van een tegelvloer op uw balkon. Ook vertellen we u welke van onze siertegels hiervoor bij uitstek geschikt zijn.
De mooiste sierbestrating voor op het balkon

Dikte balkontegels

In vergelijking met een terras in de tuin, speelt voor een balkon het gewicht van de tegels een grotere rol. Immers, een balkon heeft een beperktere draagkracht dan het terras in de tuin. Kies daarom voor lichtgewicht balkontegels, die niet dikker zijn dan 4 cm.

Ondergrond balkontegels

De ondergrond van balkons is niet altijd volledig vlak. Daarom is het aan te raden de tegels te leggen op verstelbare tegeldragers, waarmee er heel eenvoudig een waterpas vloeroppervlak gecreëerd kan worden. Deze verstelbare tegeldragers zorgen er tevens voor dat regenwater eenvoudig onder de tegels wegloopt.

Zijn de tegels bestemd voor een dakterras waar dakbedekking op ligt? Dan zijn de tegeldragers ook noodzakelijk om beschadigingen aan uw dakbedekking te voorkomen. Zonder tegeldragers loopt u het risico dat de tegels door de dakbedekking worden gedrukt.

Soorten balkontegels

Bij Showtuin Heeten kunt u kiezen uit een zeer ruim assortiment siertegels die geschikt zijn voor op het balkon. Bent u op zoek naar strakke, moderne tegels met een goede prijskwaliteitverhouding? Dan raden we u onze betontegels van 4 cm dik aan. Denk bijvoorbeeld aan onze betontegels met een natuursteen toplaag, die de tegels een karakteristieke uitstraling geeft en tevens dient als een extra beschermlaag, die verkleuring tegengaat.

Tegels die van nature extra beschermd zijn, zijn onze kras-, vorst- en kleurvaste keramische tegels, die onder zeer hoge temperatuur zijn gebakken en daarom extra duurzaam zijn. Deze stijlvolle siertegels bieden we aan in allerlei soorten en maten, van vooraanstaande merken en in diverse diktes. Voor uw balkon kunt u gebruik maken van alle keramische tegels van 2 cm dik, 3 cm dik en 4 cm dik.

Kunstgras op het balkon

Naast sierbestrating kunt u er ook voor kiezen uw balkon te bedekken met kunstgras. Ons kunstgras is niet van echt gras te onderscheiden en voelt zeer comfortabel aan, waardoor het een ideaal product is voor iedereen die geen tuin heeft, maar wel wil kunnen genieten van een gazon. Bijkomend voordeel: kunstgras is nagenoeg onderhoudsvrij en blijft er altijd mooi uitzien. Wel de lusten, niet de lasten.

Kom inspiratie opdoen bij Showtuin Heeten

U ziet het: er zijn genoeg mogelijkheden om uw balkon gezellig te maken met een fraai terras of comfortabel gazon. Wilt u meer tips, advies en inspiratie? Dan bent u van harte welkom in onze showtuin. Hier heeft u de mogelijkheid onze siertegels voor op het balkon te bewonderen in de praktijk. Bovendien weten onze adviseurs u exact te vertellen met welke van deze tegels u uw droombalkon creëert, conform al uw wensen en eisen.

Inspiratie voor uw tuin
Contact
Telgenweg 3, 8111 CM Heeten
Openingstijden
Ma. t/m Vr.
08.00 - 17.00 uur
Zaterdag
08.00 - 16.00 uur
Zondag
Gesloten
Kerstvakantie
24-12-2022 t/m 02-01-2023
10-01-2023 (vanaf 12.00u) t/m 14-01-2023
Gesloten