Advies op maat
Advies op maat

De 10 voordelen van kunstgras

Een gazon is voor velen onlosmakelijk verbonden met de tuin. In plaats van natuurlijk gras, zien we tegenwoordig een sterk toenemende voorkeur voor kunstgras. Wat maakt kunstgras zoveel aantrekkelijker dan echt gras? In dit blogartikel zetten we de 10 voornaamste voordelen voor u uiteen.
De 10 voordelen van kunstgras

1. Kunstgras is onderhoudsvrij

Groot voordeel van kunstgras boven natuurlijk gras: het is nagenoeg onderhoudsvrij. U bent geen tijd kwijt aan het zaaien, bemesten en sproeien. Wel is het aan te raden het kunstgras zo nu en dan aan te harken, zodat alle platgetrapte vezels weer overeind komen te staan.

2. Kunstgras blijft altijd mooi

Hoewel u er dus amper omkijken naar heeft, heeft u toch de garantie dat kunstgras altijd mooi blijft. U heeft geen last van kale plekken of verkleuring door zonlicht, maar profiteert van een levensecht gazon, dat niet van echt gras te onderscheiden is.

3. Kunstgras biedt meer keuzevrijheid

Kunstgras is verkrijgbaar in allerlei soorten en kleuren, waardoor u zelf kunt bepalen hoe uw gazon er uiteindelijk uit komt te zien. Naast natuurlijke, groene tinten kunt u ook kiezen voor kunstgras in een verrassende grijze of zwarte kleur. Ook heeft u meer keuzevrijheid op het gebied van bijvoorbeeld de hoeveelheid glans en het volume van de vezels.

4. Kunstgras biedt meer plaatsingsvrijheid

Waar natuurlijk gras vaak alleen in de tuin voorkomt, is kunstgras geschikt voor op veel meer plekken. Zo kan kunstgras ook worden aangelegd in bijvoorbeeld het huis, op het balkon of op het dakterras. Met kunstgras kunt u dus ook zonder tuin genieten van gras onder uw voeten.

5. Kunstgras is comfortabel

Kunstgras voelt lekker zacht aan; in veel gevallen zelfs zachter dan echt gras. Dat maakt kunstgras tot een uiterst comfortabel product. Door het zachte materiaal is kunstgras ook zeer geschikt voor onder speeltoestellen voor kinderen.

6. Kunstgras is ideaal bij zwembaden

Kunstgras is chloorbestendig. Dat maakt het product bij uitstek geschikt als bodembedekker rondom zwembaden. Maakt u ’s zomers gebruik van een opzetzwembad? Ook dit bad kunt u prima installeren op uw kunstgras. Na het afbreken zal – in tegenstelling tot echt gras – geen verkleuring zichtbaar zijn.

7. Kunstgras is milieuvriendelijk

Ook milieuoverwegingen kunnen doorslaggevend zijn voor de keuze van kunstgras. Zo hoeft kunstgras niet te worden besproeid, waardoor u water bespaart. Ook zijn er geen chemische (onkruid)bestrijdingsmiddelen noodzakelijk. Bovendien is kunstgras volledig recyclebaar.

8. Kunstgras is eenvoudig zelf aan te leggen

Voor een zo natuurlijk mogelijk effect, bieden wij ons kunstgras altijd aan op rol, van 400 cm breed en in iedere gewenste lengte. Deze kunt u heel eenvoudig zelf aanleggen. Bovendien: u hoeft niet te wachten tot de zaadjes ontkiemen, maar profiteert direct van een mooi eindresultaat.

9. Kunstgras veroorzaakt geen allergieën

Heeft u last van hooikoorts? Dan kunnen graspollen zorgen voor hooikoortsklachten. Met kunstgras heeft u hier geen last van. Hiermee kunt u ongehinderd genieten van uw gazon, ook tijdens het hooikoortsseizoen.

10. Kunstgras heeft een lange levensduur

Vaak wordt gedacht dat kunstgras niet zo lang meegaat als echt gras, maar het tegendeel is waar. Kunstgras heeft een zeer lange levensduur van wel 10 tot 25 jaar, afhankelijk van de prijscategorie. Bij Showtuin Heeten vindt u kunstgras in iedere prijsklasse.

Bent u overtuigd van de voordelen van kunstgras? Bij Showtuin Heeten hebben we een zeer uitgebreide collectie. Bekijk ons volledige assortiment kunstgras of kom langs in onze showtuin om inspiratie op te doen.

Inspiratie voor uw tuin
Contact
Telgenweg 3, 8111 CM Heeten
Openingstijden
Ma. t/m Vrij.
08.00 - 17.00 uur
Zaterdag
08.00 - 13.00 uur
Zondag
Gesloten