Advies op maat
Advies op maat

Creatief met keramiek: zo bewerkt u keramische tegels

Slijtvast, kleurvast, sterk, onderhoudsvriendelijk én in allerlei kleuren en designs beschikbaar. De voordelen van keramische tegels zijn duidelijk. Maar hoe kunt u ze het beste bewerken voor een optimale toepassing in uw tuin? We delen onze kennis met u.
Creatief met keramiek: zo bewerkt u keramische tegels

Er zijn verschillende redenen denkbaar waarom u keramische tegels wilt bewerken. Denk bijvoorbeeld aan het op maat zagen. Of heeft u er al eens over gedacht om keramische tegels onderdeel te maken van het lichtplan in uw tuin? Een grondspot kan op unieke wijze onderdeel worden van een keramische tegel en daarmee van uw tuin.

Kermische tegels zagen

Legt u een terras of oprit aan, dan kan het nodig zijn keramische tegels op maat te maken. Of wellicht wilt u een uitsparing maken voor een stopcontact of ander element. Een zaagmachine biedt dan uitkomst.

Zaagblad keramische tegels

Een goed en strak resultaat begint en eindigt bij de juiste apparatuur en het juiste zaagblad. Bovendien zijn beiden belangrijk voor veilige werkomstandigheden. Maak altijd gebruik van een zaagblad met diamantschijf dat geschikt is voor het zagen van de keramische buitentegels.

Gaat u voor het eerst zelf keramische tegels zagen? Oefen dan eerst een paar keer op tegels die u niet nodig heeft. Zit de voorbereiding erop, dan is onze tip: meet drie keer na voordat u gaat zagen. Eenmaal begonnen is er geen weg meer terug.

Op verzoek kunnen we tegels ook voor u op maat zagen. Geeft u hier de voorkeur aan, dan maken we graag voor u een offerte op maat.

Boren in keramische tegels

Een gat maken voor een grondspot, stopcontact of afvoer? Met de juiste apparatuur en wat handigheid kunt u dat zelf doen. Voor een snel en strak resultaat raden we aan een diamant tegelboor of gatenzaag te gebruiken, veel te koelen en een laag toerental te gebruiken.

Heeft u de benodigdheden niet in huis of laat u het boren liever aan een professional over? Wij maken elke tegel geschikt voor de grondspots van in-lite. We kunnen gaten boren met een diameter van 22mm en 60mm. Zo maakt u iedere keramische tegel onderdeel van uw eigen unieke lichtplan.

Keramische tegels kopen bij Showtuin Heeten

In onze collectie vindt u een breed aanbod keramische tegels. Kies uit vooraanstaande merken als GeoCeramica, vtwonen en CeraDeco. We hebben vele designs en formaten beschikbaar. Wat te denken bijvoorbeeld van een houtlook keramische tegel? Waar de keuze ook op valt, we voorzien u graag van advies. Kom inspiratie opdoen in onze showtuin.

Inspiratie voor uw tuin
Contact
Telgenweg 3, 8111 CM Heeten
Openingstijden
Ma. t/m Vr.
08.00u - 17.00u
Zaterdag
08.00u - 16.00u
Zondag
Gesloten
2e Paasdag
10.00u - 16.00u