Advies op maat
Advies op maat

Bestratingstips voor een mediterrane tuin

Het ultieme zomergevoel in eigen tuin. Met een mediterrane tuin krijgt u het voor elkaar. Deze tuinen zitten boordevol zomerse kleuren en patronen, die zorgen voor een typische Zuid-Europese sfeer. De bestrating levert daar een zeer belangrijke bijdrage aan. In dit blogartikel zetten we enkele bestratingstips uiteen, waarmee u een uitstekende basis legt voor een mediterrane tuin.
Bestratingstips voor een mediterrane tuin

Sierbestrating met een mediterrane look ’n feel

Een mediterraan terras is zo gecreëerd dankzij een groot aanbod sierbestrating met mooie prints in allerlei kleuren, die nauwe associaties oproepen met Zuid-Europese landen. Van heel subtiele mozaïekpatronen van twee sterk op elkaar lijkende kleuren, zoals de Solostone Decor Hormigon Flower Antra, tot heel opvallende prints met verschillende patronen, zoals de GeoCeramica Porto Azzuro. Onze eigen mediterrane favoriet? De GeoCeramica DueDecora Multicolor, geïnspireerd op de authentieke Portugese cultuur. Een tegel die gegarandeerd zorgt voor een zonovergoten vakantiegevoel in eigen tuin.

Werk met speelse legpatronen

Een mediterrane tuin kenmerkt zich vooral door veel speelse, asymmetrische vormen. Dat geldt ook voor de bestrating. Ga dus niet te strak, maar juist wat vrijer te werk door gebruik te maken van verschillende kleuren en tegelformaten. Wissel bijvoorbeeld een groot tegelformaat af met meerdere kleinere formaten in een creatief wildverband. Of maak van twee verschillende tegels, met een lichte en een donkere tint, een dambordpatroon om een mediterrane sfeer op te roepen.

Mediterrane sierbestrating in zomerse kleuren

Ook zonder uitgesproken prints of legpatronen kan een mediterrane sfeer worden opgeroepen, door te kiezen voor tegels met de juiste kleuren. Kies bijvoorbeeld voor tegels met warme aardetinten, zoals beige of terracotta. Mooie voorbeelden zijn de CeraSun Trentino Rio Sunrise en de Solostone Terra Cotta Red. Ook blauw en wit zijn dominante kleuren in de mediterrane stijl en vindt u bijvoorbeeld terug in de Belgica Blue of de GeoStretto Plus Lasize.

Muren als erfafscheiding

Ook muren vormen een belangrijke basis voor de mediterrane tuin. Bijvoorbeeld als erfafscheidingen of als vrijstaande, bouwkundige elementen in de tuin. Met muren creëert u de look ’n feel van een mooie patiotuin, zoals ze in Zuid-Europa vaak voorkomen. Het mooiste, meest mediterrane effect creëert u door de muren strak te stuken en te schilderen in een witte kleur. Maar ook kleurrijke muren, geschilderd in warme aardetinten, zijn een perfecte match in de mediterrane tuin. Onze muurelementen zijn hiervoor bij uitstek geschikt.

Kom inspiratie opdoen bij Showtuin Heeten

Met deze bestratingstips creëert u een mooie basis voor uw mediterrane tuin. Vul deze aan met sfeervolle tuinverlichting, een mooie pergola, dichtbegroeid met klimplanten, organisch gevormde borderbakken, vol exotische planten en een gezellige zithoek met comfortabele tuinmeubels om de mediterrane sfeer te completeren. Voor meer tips, advies en inspiratie bent u van harte welkom in Showtuin Heeten. Onze adviseurs helpen u graag bij het creëren van de ideale mediterrane tuin.

Inspiratie voor uw tuin
Contact
Telgenweg 3, 8111 CM Heeten
Openingstijden
Ma. t/m Vr.
08.00 - 17.00 uur
Zaterdag
08.00 - 16.00 uur
Zondag
Gesloten
Kerstvakantie
24-12-2022 t/m 02-01-2023
10-01-2023 (vanaf 12.00u) t/m 14-01-2023
Gesloten