Advies op maat
Advies op maat

Bestratingstips voor een landelijke tuin

Bij een landelijke tuin hebben de meesten niet direct de associatie met veel sierbestrating. Toch mag ook sierbestrating niet ontbreken in de landelijke tuin. Het gaat erom de juiste keuzes te maken op het gebied van producten en materialen. In dit blogartikel geven we enkele bestratingstips die u helpen het landelijke karakter van uw tuin te benadrukken.
Bestratingstips voor een landelijke tuin

Kies voor klinkers

De sierbestrating in een landelijke tuin kenmerkt zich vooral door organisch gevormde paden en terrassen met veel verschillende patronen in het legverband. Gebakken klinkers zijn daarvoor bij uitstek geschikt. Met deze stenen is het eenvoudig rondingen aan te brengen in de bestrating, die uw terras of tuinpad een landelijke uitstraling geven. Tip: ga voor klinkers die licht van kleur verschillen om uw bestrating een extra nostalgische uitstraling te geven. Zoals de Megaton of de Pastorale

Breng siergrind aan

Ook siergrind geeft uw tuin een landelijke sfeer. Siergrind is een natuurproduct en dus bij uitstek geschikt om het natuurlijke karakter van uw tuin te benadrukken. Bovendien is het een heel veelzijdig product. Zo kunt u siergrind gebruiken voor het aanleggen van loopbaden, het opvullen van bloemenbakken, het creëren van een oprit of het maken van een terras. In alle gevallen is siergrind een perfecte match met de landelijke sfeer in uw tuin.

Werk met muurtjes

Naast natuurlijke bestrating wordt de landelijke tuin ook gekenmerkt door toepassing van muurtjes, bijvoorbeeld om verhoogde borders mee aan te leggen. Ga bij voorkeur niet te strak te werk, maar juist wat vrijer en losser. Er mogen oneffenheden in de muren zitten, om de nostalgische sfeer te benadrukken. Daarvoor kunt u het best gebruik maken van gekloofde muurelementen, die aan één of meerdere zijden zijn gekloofd en daarom een ongelijk oppervlak hebben.

Natuurlijke sierbestrating

Gaat u een terras aanleggen in uw natuurlijke tuin? Kies dan voor sierbestrating van natuurlijke materialen als keramiek of natuursteen. Daarnaast kunt u ook kiezen voor betontegels met een toplaag van natuursteen, die de voordelen van beton combineert met die van natuursteen. Deze deklaag geeft de sierbestrating een natuurlijke look ’n feel en een fraaie, karakteristieke uitstraling. Bovendien dient de toplaag als extra beschermlaag, die de tegels kleurechter en vuilafstotender maakt en de kans op witte kalkuitbloei minimaliseert. De organisch gevormde tegels van GeoArdesia Alivo zijn hier een prachtig voorbeeld van.

Tip: werk uw terras af met onze stalen kantopsluiting of Ecoflex kantopsluiting. Hiermee geeft u zowel rechte als organisch gevormde terrassen een mooie finishing touch, die alle bestrating netjes op zijn plek houdt.

Ga voor kunstgras

In een landelijke tuin is vaak ook een gazon opgenomen. Tip: kies ervoor dit gazon aan te leggen van kunstgras. Kunstgras is tegenwoordig niet van echt gras te onderscheiden. Zowel qua look als qua feel. Bovendien is kunstgras een stuk onderhoudsvriendelijker, aangezien u geen tijd kwijt bent aan sproeien, maaien, bemesten, et cetera. Meer voordelen over kunstgras leest u in een eerder geplaatst blogartikel van ons.

Laat u inspireren in onze showtuin

Deze tips helpen u een mooie basis te leggen voor uw landelijke tuin. Vul deze basis aan met mooie beplanting, comfortabele tuinmeubels, sfeervolle verlichting en een gezellige overkapping om elk seizoen te kunnen genieten van uw landelijke tuin. Wilt u meer tips, advies en inspiratie? Dan bent u van harte welkom in onze showtuin. Onze adviseurs helpen u graag bij het realiseren van uw plannen en ideeën.

Inspiratie voor uw tuin
Contact
Telgenweg 3, 8111 CM Heeten
Openingstijden
Ma. t/m Vr.
08.00 - 17.00 uur
Zaterdag
08.00 - 16.00 uur
Zondag
Gesloten
Kerstvakantie
24-12-2022 t/m 02-01-2023
10-01-2023 (vanaf 12.00u) t/m 14-01-2023
Gesloten