Advies op maat
Advies op maat

Bestrating kan ook in een natuurlijke tuin

Natuurlijke tuinen zijn in trek. Ze zijn voor velen een oase van rust en ontspanning en inmiddels een echte trend te noemen. Hoe creëert u zo’n natuurlijke tuin en welke rol is er voor bestrating weggelegd?
Bestrating kan ook in een natuurlijke tuin

Natuurlijke bestrating

Een natuurlijke tuin vraagt om een wat speelsere bestrating. Ga dus niet te strak en te symmetrisch te werk met grote tegelformaten in neutrale kleuren als zwart of antracietgrijs. Kies liever voor tegels van bijvoorbeeld natuursteen, met een grillig reliëf of speelse motieven. Bij voorkeur in warme kleurstellingen. Mooie voorbeelden hiervan zijn zandsteen, leisteen of kwartsiet: stuk voor stuk ideale bestratingsmaterialen om natuurlijke structuren aan te brengen in uw tuin.

Met enkele kronkelpaden van grind geeft u uw tuin eveneens een natuurlijke uitstraling. En ook met keramische tuintegels kan er een natuurlijke sfeer gecreëerd worden. Bijvoorbeeld met onze keramische tegels met fraaie houtlook. Met deze bijzondere tegels, profiteert u van alle voordelen van sterk, stijlvol en onderhoudsvriendelijk keramiek, dat oogt als natuurlijk hout. Twee vliegen in één klap. Ook onze verouderde keramische tegels zorgen voor een heel natuurlijk effect. Kom voor ons volledige assortiment natuurlijke bestratingsmaterialen naar onze showtuin. Hier krijgt u een compleet overzicht van de vele mogelijkheden en toepassingen voor een natuurlijke tuin.

Mogelijkheden genoeg om met bestrating te zorgen voor een natuurlijk ogende tuin. Maar met bestrating alleen bent u er niet. Bekijk daarom ook hieronder de tips om uw natuurlijke tuinontwerp compleet te maken. 

Groot assortiment natuurlijk tuinhout

Hout is onlosmakelijk verbonden met de natuurlijke tuin. Als natuurlijk product laat hout zich perfect combineren met de planten, bomen, borders en andere natuur in uw tuin. Daarom vindt u bij Showtuin Heeten een uitgebreid assortiment tuinhout, verwerkt tot allerlei prachtige tuinartikelen. Bijvoorbeeld onze overkappingen van Douglas hout. Dit Noord-Europese naaldhout is van nature zeer duurzaam en sterk. Met een knusse overkapping van dit mooie hout, voorziet u uw tuin in een handomdraai van een landelijk en rustiek karakter, dat perfect uitpakt in een natuurlijk tuinontwerp. Naast onze overkappingen leveren we ook de mooiste pergola’s, schuttingen, tuinmeubelen, vlonderterrassen en andere houten tuinartikelen, die uw tuin natuurlijker maken.

Borders in de natuurlijke tuin

Een natuurlijke tuin is niet compleet zonder er daadwerkelijk natuur in op te nemen. Zorg daarom voor weelderige borders, vol kleurrijke planten, bloemen en struiken. Deze borders maar ook plantenbakken legt u eenvoudig aan met behulp van onze muurelementen en stapelblokken, die we ook in schitterend getrommeld natuursteen aanbieden. Het trommpelproces geeft deze muurelementen en stapelblokken een verweerde look, waardoor ze tientallen jaren oud lijken. Deze vintage look ’n feel past perfect bij het natuurlijke karakter van de border en is dan ook een smaakvolle toevoeging aan een natuurlijke tuin. Ons assortiment muurelementen en stapelblokken is enorm. U bent van harte welkom om de vele mogelijkheden en toepassingen te bekijken in onze inspirerende showtuin. 

Natuurlijk gazon

Een mooi gazon is het ideale alternatief voor bestrating en dus een populair onderdeel van de natuurlijke tuin. Kanttekening: een gazon vergt wel veel onderhoud. Showtuin Heeten heeft hiervoor de oplossing met een ruim assortiment kunstgras. Ons kunstgras is niet van echt gras te onderscheiden. Het voelt en ziet er nagenoeg hetzelfde uit, terwijl u er amper omkijken naar heeft qua onderhoud. Kunstgras is bovendien een stuk budgetvriendelijker. Bij Showtuin Heeten vindt u kunstgras in allerlei soorten en maten. Wij adviseren u graag over welk type het beste past in uw natuurlijke tuin.

Voor meer tips en inspiratie nodigen wij u van harte uit eens een kijkje te komen nemen in onze showtuin. Wij staan zes dagen per week voor u klaar om u te helpen bij het ontwerp en de realisatie van de natuurlijke tuin, die u altijd gewenst heeft. 

250 keramische tegels

Meer dan 250 soorten keramische tegels

Inspiratie voor uw tuin
Contact
Telgenweg 3, 8111 CM Heeten
Openingstijden
Ma. t/m Vr.
08.00 - 17.00 uur
Zaterdag
08.00 - 13.00 uur
Zondag
Gesloten
Kerstvakantie
24-12-2022 t/m 02-01-2023
10-01-2023 (vanaf 12.00u) t/m 14-01-2023
Gesloten