Advies op maat
Advies op maat

Aan de slag met een hout beton schutting

Hout beton schuttingen zijn populair. Ze gaan lang mee, zijn onderhoudsvriendelijk én zorgen voor privacy. Wilt u aan de slag met een hout beton schutting voor uw tuin? In deze blog nemen we u mee in de mogelijkheden en de plaatsing.
Aan de slag met een hout beton schutting

De basis: Betonpalen en betonplaten

Betonpalen en betonplaten vormen de basis van iedere hout beton schutting. U kunt hierbij kiezen uit glad beton en (ruw)stampbeton. Ieder type heeft zijn eigen voordelen. Zo ziet glad beton er strak uit, terwijl (ruw)stampbeton een meer natuurlijke look geeft. Welk type beton het beste bij uw schutting past, hangt af van de samenstelling van de gehele hout betonmschutting. Wij adviseren u graag.

De betonpalen zijn beschikbaar in verschillende uitvoeringen, als hoekpaal, tussenpaal of eindpaal, en in de kleuren antraciet en grijs. De betonplaten worden toegepast als fundament van de hout beton schutting. In ons assortiment vindt u betonplaten met leisteenmotief, rotsmotief of helemaal glad. De gladde betonplaten zijn beschikbaar in verschillende kleuren. De betonplaten met leisteenmotief of rotsmotief vindt u bij ons in de kleur antraciet. Betonpaal en betonplaat

Gecoat of ongecoat beton

De antraciet betonpalen en betonplaten zijn gecoat of ongecoat. Een coating zorgt ervoor dat het beton langer zijn kleur behoudt en beter beschermd is tegen invloeden van buitenaf. Ze blijven zo langer mooi en zijn gemakkelijk schoon te maken. Op ongecoat beton is kalkuitbloei bijvoorbeeld eerder te zien, maar daar staat tegenover dat beton zonder coating voordeliger is. 

De look: Houten schuttingschermen

De houten schuttingschermen geven een hout beton schutting een natuurlijke en authentieke look. Ze bieden privacy én sfeer met hun unieke knoesten en lijnenspel. Kies uit hardhout, grenen, douglas of vuren schermen. Iedere houtsoort brengt een eigen uitstraling in uw tuin én is verkrijgbaar in verschillende designs. 

schuttingschermen

 

De finishing touch: Accessoires

De hout beton schutting is pas echt klaar als de accessoires zijn aanbracht. Denk hierbij aan de afdeklatten voor de houten schuttingschermen. De accessoires sluiten naadloos aan op uw unieke schutting. Breng nog meer sfeer door verlichting te plaatsen langs de schutting.

Aan de slag: Hout beton schutting plaatsen

Een hout beton schutting is voor een handige klusser makkelijk zelf te plaatsen. Het gereedschap dat u nodig heeft, is onder meer een meetlint, waterpas, metselkoord en piketplaatjes. Zorg voor een goede tekening van de schutting. De voorbereiding is onmisbaar voor een rechte, stevige en strakke hout beton schutting, die staat waar u de schutting echt wilt hebben. 

Vóór het plaatsen van de hout beton schutting kunt u ook nog overwegen of de schutting in een rechte, horizontale lijn loopt of dat het verspringt in hoogtes. Dit laatste geeft een speelser resultaat. 

Laat u de hout beton schutting liever plaatsen? Ook daar helpen wij u graag bij. Wij hebben in de regio een groot netwerk aan betrouwbare en kwalitatief hoogwaardige hoveniers die de hout beton schutting voor u kunnen plaatsen. 

Direct uit voorraad leverbaar

Een populaire selectie uit onze collectie van houten schuttingschermen, betonpalen en
betonplaten is direct leverbaar. Overige materialen zijn eenvoudig en snel bij ons te bestellen. Zet uw favoriete producten op het digitale verlanglijstje en maak gemakkelijk uw keuze in onze showtuin. 

Inspiratie en advies

Heeft u na het lezen van deze blog zin gekregen om aan de slag te gaan, maar bent u op zoek naar inspiratie of advies? U bent van harte welkom om de collectie in onze showtuin te bekijken. Wij helpen u graag. 

Inspiratie voor uw tuin
Contact
Telgenweg 3, 8111 CM Heeten
Openingstijden
Ma. t/m Vr.
08.00u - 17.00u
Zaterdag
08.00u - 16.00u
Zondag
Gesloten