Advies op maat
Advies op maat

7 musthaves voor uw nieuwbouw tuin

Heeft u een nieuwbouwwoning gekocht, dan mag u straks uw droomtuin gaan inrichten. Maar wat heeft u allemaal nodig? Wij zetten de 7 musthaves voor u op een rij.
7 musthaves voor uw nieuwbouw tuin

De tuin van een nieuwbouwwoning is als een leeg schildersdoek: het biedt alle mogelijkheden om er uw eigen stempel op te drukken. Gaat u voor modern of landelijk? Met doorkijkjes of weids en open? Waar komt straks de loungeset? En de BBQ? Allemaal vragen die u een boel voorpret kunnen opleveren. Of u uw droomtuin al voor ogen heeft of niet, we nemen u graag mee in onze checklist van musthaves voor iedere nieuwbouwtuin.

Musthave #1: Bestrating

De basis van de meeste tuinen is de bestrating. Tegels vormen terrassen die met paden aan elkaar verbonden zijn. Die paden kunnen volledig uit tegels bestaan, maar ook uit losse tegels in een bed van siergrind- of split. Een bestrate ondergrond voor de parkeerplaats is ook populair. Welke tegels u kiest, hangt af van de sfeer die u zoekt voor uw tuin. Keramische tegels en betontegels passen perfect bij een moderne, strakke tuin. Een landelijke tuin fleurt op met gebakken klinkers of kies juist voor een extra unieke uitstraling met natuursteen bestrating.

Musthave #2: Schutting

Als bestrating de vloer van een tuin is, dan zijn schuttingen de muren. Een schutting schermt de tuin af van de omgeving, waardoor u in alle rust van uw tuin kunt genieten. Naast privacy, zijn schuttingen ook van invloed op de sfeer en uitstraling van uw tuin. Betonschuttingen met houten schuttingschermen geven een strakke, natuurlijke uitstraling tegenover de rustgevende, authentieke look van natuurlijke schuttingen. Deze zijn gemaakt van materialen als bamboe, wilgentenen of tamme kastanjehout. Voorkeur voor modern en onderhoudsarm? Overweeg dan een composiet schutting.

Musthave #3: Muurelementen

Hoogteverschillen maken een tuin visueel aantrekkelijk én zijn ook nog eens praktisch. Muurelementen past u eenvoudige en doeltreffend toe voor het creëren van bijvoorbeeld plantenbakken, verhoogde zitjes of een strakke trap. U kunt ook de diepte in met onze muurelementen. Wat te denken van een mooie en knusse zitkuil?

Musthave #4: Tuinverlichting

Verlichting is de normaalste zaak in een woning, maar ook in de tuin hoort het inmiddels helemaal thuis. Met tuinverlichting geniet u ook ’s avonds optimaal van uw tuin. Het brengt sfeer én zorgt voor een ruimtelijk effect. Kleed uw terras extra aan met onze verlichting, licht een pad uit of maak van een plant of object de highlight van uw tuin.

Musthave #5: Tuinafwatering

Het is niet het meest sexy onderdeel van een tuin, maar toch is echt een musthave: tuinafwatering. Regenbuien worden intensiever, terwijl de droogte toeneemt. Een goede tuinafwatering voert overtollig water af en maakt u uw tuin bestand tegen langere periodes van droogte. Lees meer over een goede waterhuishouding.

Musthave #6: Kunstgras

Voor velen een onmisbaar onderdeel van de tuin: een fris, groen grasveld. Maaien is met ons kunstgras overbodig. Kunstgras is onderhoudsvriendelijk, voordelig en kan overal gelegd worden. Wij hebben een ruime collectie met kunstgras dat niet van echt gras te onderscheiden is. Kunstgras brengt niet alleen kleur in de tuin, het is ook een ideale ondergrond voor kinderen om op te spelen. Het gras ligt er altijd even strak bij onder de schommel, het speeltoestel of de zandbak.

Musthave #7: Veranda, overkapping of pergola

Deze laatst musthave is een zeer waardevolle toevoeging aan uw tuin én huis: een veranda, overkapping of pergola. Breid uw woonkamer uit met een veranda of overkapping aan huis. Of creëer een idyllische rustplek op een andere locatie in uw tuin met een los te plaatsen overkapping of pergola.

Nieuwbouw tuin inspiratie

Uiteraard hebben we nog veel meer onmisbare producten in ons assortiment. Denk aan verschillende soorten zand, voegmiddelen en lijm en onderhoudsmiddelen. Aan de slag met uw eigen nieuwbouw tuin? Bekijk onze tuingids of breng een bezoek aan onze showtuin: 2.500 m2 bomvol inspiratie! Wij voorzien u graag van informatie en advies.

Inspiratie voor uw tuin
Contact
Telgenweg 3, 8111 CM Heeten
Openingstijden
Ma. t/m Vr.
08.00u - 17.00u
Zaterdag
08.00u - 16.00u
Zondag
Gesloten
2e Paasdag
10.00u - 16.00u