Tips & trends
Inspiratie voor uw tuin

Tips & trends

Hoe creëert u een onderhoudsvriendelijke tuin?

Tegenwoordig is een tuin voornamelijk bedoeld ter ontspanning. We willen er vooral in kunnen relaxen en zo min mogelijk tijd kwijt zijn aan onderhoud. Daarom is er een groeiende vraag naar onderhoudsvriendelijke tuinen, waarin de nadruk ligt op producten en materialen die weinig tot geen aandacht behoeven. In deze blog vertellen we welke product- en materiaalkeuzes bijdragen aan zo’n onderhoudsvriendelijke tuin.

Lekker buiten in eigen tuin

We staan aan het begin van het voorjaar. Waar we er normaal gesproken massaal op uit trekken in deze tijd van het jaar, blijven we nu thuis. De tuin is daarom de ideale plek om toch even lekker naar buiten te kunnen om een frisse neus te halen. Speciaal voor alle aan huis gekluisterde Nederlanders, zetten we in deze blog enkele ideeën op een rij om optimaal van uw tuin te kunnen genieten deze periode.

Tuintrends 2020

Ook dit seizoen staat weer in het teken van nieuwe tuintrends. Voor 2020 heeft Tuinbranche Nederland drie trends onderscheiden: Inner retreat, Blended cultures en Street savage. Drie zeer verschillende trends, die een heel eigen stempel drukken op de uitstraling van uw tuin. In deze blog geven we per trend meer informatie over de kleur-, product- en materiaalkeuzes die erin thuishoren.

Stijlvolle stapelblokken en muurelementen

Hoogteverschillen geven uw tuin niet alleen karakter, ze creëren ook een ruimtelijk gevoel. Met de bij ons verkrijgbare stapelblokken en muurelementen zijn hoogteverschillen moeiteloos aan te brengen en ook op te vangen.

Tuinverlichting kiezen? Bezoek onze lichtstudio

Verlichting is enorm bepalend voor de sfeer in uw tuin. Met de juiste tuinverlichting zorgt u ervoor dat het ook in de avonduren goed toeven is in uw tuin. Bovendien is tuinverlichting ook heel functioneel en kunt u er de veiligheid mee vergroten.

Sierbestrating uitkiezen? Wij helpen u!

Er is een scala aan mogelijkheden: keramiek, natuursteen, gebakken, grind, etc. Wij helpen u graag bij het maken van de juiste keuze aan de hand van drie criteria: prijs, uitstraling en onderhoud.

Sierbestrating in een kleine tuin - 5 tips

Door de juiste keuzes te maken, zorgt u ervoor dat een kleine tuin een stuk ruimtelijker oogt dan hij feitelijk is. In dit artikel delen we de tips die u helpen de perfecte inrichting te creëren voor een kleine tuin, die toch groot lijkt.

Optimale waterafvoer voor tuin en terras

Om uw tuin of terras mooi te houden, is een goede waterafvoer essentieel. Bij Showtuin Heeten zijn namelijk enorm veel esthetische oplossingen verkrijgbaar voor een goede afwatering, waar we u graag wat meer over vertellen.

Tuinhuis met overkapping, de gezellige hotspot in het najaar

Met onze tuinhuizen met overkapping blijft uw tuin niet alleen in de zomer, maar ook in de lente en de herfst nog een aangename verblijfsplek. We vertellen u graag wat meer over deze even sfeervolle als functionele producten.

Bestrating kan ook in een natuurlijke tuin

Natuurlijke tuinen zijn in trek. Ze zijn voor velen een oase van rust en ontspanning en inmiddels een echte trend te noemen. Hoe creëer je zo’n natuurlijke tuin en welke rol is er voor bestrating weggelegd?

Een pergola in de tuin is zeker niet oubollig

Ooit kon ik mensen echt enthousiast maken met een pergola in de tuin. Nu vinden mensen het oubollig klinken en denken ze snel aan een tuttig, gammel en half verrot houten bouwwerkje met een uit de kluiten gewassen klimplant erom heen.

Tuin ideeën met een hoog tuincomfort

De tuin wordt steeds huiselijker en deze binnenstebuiten trend ontwikkelt zich door. Met nieuwe producten en merken, die het tuincomfort naar een ongekend topniveau brengen. In dit artikel doen we een greep uit deze producten.

7 tips voor een indrukwekkend tuinontwerp

Misschien heeft u er dit jaar alweer van kunnen genieten: een lekker dagje in de tuin. Met dit soort momenten worden we gelukkig steeds vaker verwend, nu de lente weer voor de deur staat. Wij zijn er allemaal meer dan klaar voor. Maar uw tuin ook? Of is ‘ie juist toe aan een flinke opknapbeurt om er dit seizoen volop van te genieten?
Inspiratie voor uw tuin
Contact
Telgenweg 3, 8111 CM Heeten
Openingstijden
Ma. t/m Vr.
08.00 - 17.00 uur
Zaterdag
08.00 - 16.00 uur
Zondag
Gesloten
 
Tijdens de bouwvak
(week 30, 31 en 32)
hebben wij aangepaste openingstijden.
08.00 - 14.00 uur