Tips & trends
Inspiratie voor uw tuin

Tips & trends

Bestratingstips voor een landelijke tuin

Bij een landelijke tuin hebben de meesten niet direct de associatie met veel sierbestrating. Toch mag ook sierbestrating niet ontbreken in de landelijke tuin. Het gaat erom de juiste keuzes te maken op het gebied van producten en materialen. In dit blogartikel geven we enkele bestratingstips die u helpen het landelijke karakter van uw tuin te benadrukken.

Zo laat u huis en tuin in elkaar overlopen

Met de jaren is de tuin een belangrijke plek geworden van de totale leefomgeving. Zeker bij mooi weer brengen we onze tijd voornamelijk buiten door, in eigen tuin. Als reactie hierop, zoeken we naar manieren om de tuin bij het huis te betrekken, zodat huis en tuin meer een eenheid vormen en er een veel grotere leefomgeving wordt gesuggereerd. In dit blogartikel geven we enkele tips die ertoe leiden dat huis en tuin in elkaar overlopen.

Zo creëert u het ideale lichtplan voor uw tuin

Om het ‘s avonds gezellig te houden in de tuin, is het van essentieel belang dat u beschikt over goede tuinverlichting. Bij Showtuin Heeten vindt u een uitgebreide collectie verschillende lichtbronnen en armaturen, in allerlei soorten en maten. Maar hoe stelt u hiervan een goed lichtplan samen? In dit blogartikel helpen we u op weg.

De 10 voordelen van kunstgras

Een gazon is voor velen onlosmakelijk verbonden met de tuin. In plaats van natuurlijk gras, zien we tegenwoordig een sterk toenemende voorkeur voor kunstgras. Wat maakt kunstgras zoveel aantrekkelijker dan echt gras? In dit blogartikel zetten we de 10 voornaamste voordelen voor u uiteen.

Tuintegels voor een moderne tuin

Een moderne tuin wordt door velen direct geassocieerd met sierbestrating. Maar niet alle sierbestrating levert direct een moderne tuin op. In dit blogartikel zetten we uiteen met welke tuintegels en bestratingstechnieken u de basis legt voor een tuin met een moderne look ’n feel.

Bestratingstips voor een mediterrane tuin

Het ultieme zomergevoel in eigen tuin. Met een mediterrane tuin krijgt u het voor elkaar. Deze tuinen zitten boordevol zomerse kleuren en patronen, die zorgen voor een typische Zuid-Europese sfeer. De bestrating levert daar een zeer belangrijke bijdrage aan. In dit blogartikel zetten we enkele bestratingstips uiteen, waarmee u een uitstekende basis legt voor een mediterrane tuin.

Hoe creëert u een onderhoudsvriendelijke tuin?

Tegenwoordig is een tuin voornamelijk bedoeld ter ontspanning. We willen er vooral in kunnen relaxen en zo min mogelijk tijd kwijt zijn aan onderhoud. Daarom is er een groeiende vraag naar onderhoudsvriendelijke tuinen, waarin de nadruk ligt op producten en materialen die weinig tot geen aandacht behoeven. In deze blog vertellen we welke product- en materiaalkeuzes bijdragen aan zo’n onderhoudsvriendelijke tuin.

Lekker buiten in eigen tuin

We staan aan het begin van het voorjaar. Waar we er normaal gesproken massaal op uit trekken in deze tijd van het jaar, blijven we nu thuis. De tuin is daarom de ideale plek om toch even lekker naar buiten te kunnen om een frisse neus te halen. Speciaal voor alle aan huis gekluisterde Nederlanders, zetten we in deze blog enkele ideeën op een rij om optimaal van uw tuin te kunnen genieten deze periode.

Tuintrends 2020

Ook dit seizoen staat weer in het teken van nieuwe tuintrends. Voor 2020 heeft Tuinbranche Nederland drie trends onderscheiden: Inner retreat, Blended cultures en Street savage. Drie zeer verschillende trends, die een heel eigen stempel drukken op de uitstraling van uw tuin. In deze blog geven we per trend meer informatie over de kleur-, product- en materiaalkeuzes die erin thuishoren.

Stijlvolle stapelblokken en muurelementen

Hoogteverschillen geven uw tuin niet alleen karakter, ze creëren ook een ruimtelijk gevoel. Met de bij ons verkrijgbare stapelblokken en muurelementen zijn hoogteverschillen moeiteloos aan te brengen en ook op te vangen.

Tuinverlichting kiezen? Bezoek onze lichtstudio

Verlichting is enorm bepalend voor de sfeer in uw tuin. Met de juiste tuinverlichting zorgt u ervoor dat het ook in de avonduren goed toeven is in uw tuin. Bovendien is tuinverlichting ook heel functioneel en kunt u er de veiligheid mee vergroten.

Sierbestrating uitkiezen? Wij helpen u!

Er is een scala aan mogelijkheden: keramiek, natuursteen, gebakken, grind, etc. Wij helpen u graag bij het maken van de juiste keuze aan de hand van drie criteria: prijs, uitstraling en onderhoud.

Sierbestrating in een kleine tuin - 5 tips

Door de juiste keuzes te maken, zorgt u ervoor dat een kleine tuin een stuk ruimtelijker oogt dan hij feitelijk is. In dit artikel delen we de tips die u helpen de perfecte inrichting te creëren voor een kleine tuin, die toch groot lijkt.

Optimale waterafvoer voor tuin en terras

Om uw tuin of terras mooi te houden, is een goede waterafvoer essentieel. Bij Showtuin Heeten zijn namelijk enorm veel esthetische oplossingen verkrijgbaar voor een goede afwatering, waar we u graag wat meer over vertellen.

Tuinhuis met overkapping, de gezellige hotspot in het najaar

Met onze tuinhuizen met overkapping blijft uw tuin niet alleen in de zomer, maar ook in de lente en de herfst nog een aangename verblijfsplek. We vertellen u graag wat meer over deze even sfeervolle als functionele producten.
Inspiratie voor uw tuin
Contact
Telgenweg 3, 8111 CM Heeten
Openingstijden
Ma. t/m vr.
08.00 - 17.00 uur
Zaterdag
08.00 - 16.00 uur
Zondag
Gesloten