Advies op maat
Advies op maat
Siergrind en siersplit
Inspiratie voor uw tuin

Siergrind en siersplit

Met siergrind of siersplit creëert u in een handomdraai een mooi tuinpad of decoratieve oprit. Het materiaal laat zich sneller verwerken dan bijvoorbeeld terrastegels en is ook nog eens onderhoudsarm en milieuvriendelijk. Bij Showtuin Heeten beschikken we over een zeer divers aanbod siergrind en siersplit in allerlei soorten en maten.

Siersplit en siergrind, het verschil

Siersplit en siergrind zijn twee sterk op elkaar lijkende producten en worden om die reden vaak met elkaar verward. Toch zijn er wezenlijke verschillen. Waar siergrind wordt gewonnen uit rivieren, is siersplit afkomstig uit groeves. Hierdoor hebben de twee materialen een iets andere vorm. Slijtage in de rivier geeft grind een gladde, ronde vorm. Split, daarentegen, wordt verkregen door grotere stenen te splijten, waar het materiaal een hoekige vorm van krijgt. Door deze hoekige vorm grijpen de steentjes beter in elkaar, wat zorgt voor een stabielere ondergrond.

Onderhoud van siersplit en siergrind

Voor beide producten geldt dat het eenvoudig is om ze mooi te houden. Verkleurd siergrind en siersplit kunt u het best overscheppen in een bak, om het vervolgens schoon te spuiten met een hogedrukspuit. Dat geeft het siergrind en siersplit hun originele kleur terug. Heeft u last van algengroei? Dan kunt u gebruik maken van een anti-algenmiddel, voordat u de hogedrukspuit inzet. Om de groei van algen, mos en onkruid tegen te gaan, adviseren we het siergrind en siersplit regelmatig aan te harken. Tot slot is het aan te raden om eens in de zoveel jaar de toplaag aan te vullen met nieuw siergrind of siersplit, zodat het tuinpad of de oprit er als nieuw blijft uitzien.

Hoeveel siergrind of siersplit heb ik nodig?

Voor de meeste toepassingen volstaat een bedekking van 5 cm. Hiervoor heeft u zo’n 75 kilo siergrind of siersplit nodig per m², afhankelijk van de grootte van de stenen. Voor een exacte prijsopgaaf bent u van harte welkom in onze showtuin. We denken en rekenen met u mee en voorzien u van advies op maat. We ontvangen u graag in Heeten.

bestrating

Voor iedere stijl de juiste sierbestrating

Inspiratie voor uw tuin
Contact
Telgenweg 3, 8111 CM Heeten
Openingstijden
Ma. t/m Vr.
08.00u - 17.00u
Zaterdag
08.00u - 16.00u
Zondag
Gesloten