Advies op maat
Advies op maat
Natuursteen bestrating
Inspiratie voor uw tuin

Natuursteen, bestrating met karakter

Voor een karakteristieke tuin zit u goed met natuursteen. Dit stoere, duurzame materiaal levert een uniek terras op, aangezien geen tegel hetzelfde is. Bij Showtuin Heeten leveren we een breed assortiment siertegels van natuursteen met voor iedere tuinstijl het juiste product.

Kom naar Showtuin Heeten voor het gehele assortiment natuursteen bestrating.

Wat is natuursteen?

Natuursteen is miljoenen jaren oud, wat het materiaal zo karakteristiek maakt. Het product is afkomstig uit de aardkorst en bestaat uit gestold vloeibaar gesteente. Van al het steen in de aardkorst wordt een deel gebruikt voor de vervaardiging van tegels, bijvoorbeeld marmer, graniet, leisteen en kwartsiet. Omdat deze tegels allemaal uniek zijn, is natuursteen een geliefd bestratingsproduct, waarmee u zorgt voor een unieke tuin. Bij Showtuin Heeten leveren wij onder andere Chinees hardsteen, leisteen, kalksteen, kwartsiet en basalt.

Toepassingen natuursteen

Natuursteen is breed toepasbaar. Belangrijk is te weten welke tegels het meest geschikt zijn voor de verschillende toepassingen. Voor opritten kunt u het best gebruik maken van kasseien: kleine vierkante blokken natuursteen, die van boven naar beneden toe taps aflopen. Ze zijn enorm sterk en slijtvast, waardoor ze veel gewicht verdragen. Terrassen hebben over het algemeen wat minder te verduren en kunnen dus gelegd worden met veel meer soorten tegels in uiteenlopende kleuren, afmetingen en bewerkingen.

Natuursteen in alle soorten

Elke natuursteensoort kenmerkt zich door andere eigenschappen, die bepalend zijn voor uw keuze. Zo is graniet vorstbestendig, kleur- en slijtvast. Kalksteen beschikt over prachtige kleuren, structuren en aders en is makkelijk bewerkbaar. Leisteen zorgt voor een mooi natuurlijk effect, maar is relatief zacht en dus minder slijtvast. Basalt is vaak donker van kleur en kan beschikken over kleine gaatjes in het oppervlak, gecreëerd door vrijkomende gassen tijdens het stollingsproces. Onze adviseurs vertellen u graag meer over de verschillende soorten en hun kenmerken. Zo helpen wij u de beste keuze te maken.

Natuursteen schoonmaken

Het juiste onderhoud zorgt ervoor dat uw terras als nieuw blijft. Voor normaal onderhoud kunt u gebruik maken van een neutrale natuurzeep. Hiermee zorgt u voor schone en beschermde terrastegels. Houd er wel rekening mee dat na veelvuldig schoonmaken de antislip laag van grovere tegels kan verminderen. Groene aanslag en andere natuurlijke vervuiling kunt u voorkomen door twee keer per jaar gebruik te maken van een groene aanslagreiniger.

Natuursteen koopt u bij Showtuin Heeten

Door het ruime assortiment natuurstenen is het een uitdaging om de meest geschikte variant te kiezen voor uw tuin of terras. Onze specialisten kunnen u voorzien van uitleg en advies en u kennis laten maken met de beste optie, op basis van uw wensen en budget. Heeft u zelf al een keuze gemaakt? Dan bent u ook van harte welkom voor een vrijblijvende offerte.

Stef

Direct advies?

Ik help u graag verder met het maken van uw keuze.

Over ons - stenen nieuwe look

Een nieuwe look voor uw tuin?

Showtuin Heeten helpt u verder

Inspiratie voor uw tuin
Contact
Telgenweg 3, 8111 CM Heeten
Openingstijden
Ma. t/m Vr.
08.00u - 17.00u
Zaterdag
08.00u - 16.00u
Zondag
Gesloten