Advies op maat
Advies op maat
Gebakken klinkers
Inspiratie voor uw tuin

Gebakken klinkers koopt u bij Showtuin Heeten

Gebakken klinkers behoren tot een van de oudste soorten bestrating, reeds in de Middeleeuwen wordt de straatbaksteen toegepast. Klinkers hebben het voordeel dat ze zeer lang meegaan, zonder dat er sprake is van kleurverlies of andere uiterlijke veranderingen. Gebakken klinkers zijn daarom nog altijd een zeer populair bestratingsproduct. De straatbaksteen kan in verschillende verbanden worden gelegd; halfsteensverband, elleboogverband, keperverband of blokverband. U heeft daarmee veel creatieve vrijheid om de klinker in uw tuin te verwerken. Bij Showtuin Heeten vindt u gebakken klinkers in allerlei soorten en maten voor iedere tuinstijl.

Ons assortiment Gebakken klinkers

Waalformaat

Waalformaat

Klinkers met een waalformaat zijn wat kleiner dan onze andere klinkers en daarom een geschikte keuze voor kleinere oppervlakten. Hier zorgen ze voor een speels effect, dat perfect tot uiting komt in een natuurlijke of nostalgische tuin.

Dikformaat

Dikformaat

Het grotere formaat maakt de klinkers bij uitstek geschikt voor op grotere oppervlakten. Omdat ze groter zijn, neemt het aantal voegen af, waardoor het terras rustiger oogt. Bovendien is een terras met minder voegen onderhoudsvriendelijker.

Klinkerkei

Klinkerkei

Uitermate geschikt voor het aanleggen van een oprit. Groot voordeel van klinkerkeien ten opzichte van betonklinkers: ze zijn gebakken en dus een stuk duurzamer. Ze hebben een lagere porositeit, waardoor ze minder last hebben van groene aanslag, wat ze onderhoudsvriendelijker maakt.

Gebakken klinkers aanleggen

Naast de uitstraling van de klinker heeft ook het legverband invloed op de sfeer in uw tuin. Met gebakken klinkers zijn diverse soorten legverbanden mogelijk. Zoals het elleboogverband, waarbij de klinkers in een hoek van negentig graden worden gelegd. Dit verband versterkt de zichtlijnen van uw tuin zowel in de lengte als in de breedte. 

Ook populair is het visgraatverband – of keperverband – waarbij de klinkers een hoek van 45 graden vormen, wat zorgt voor een klassiek effect. Dit verband is een stuk steviger, omdat de klinkers beter in elkaar zitten opgesloten. Bij het halfsteensverband verspringen de klinkers per rij steeds een halve steen. 

Wat kosten gebakken klinkers?

We beschikken over een breed assortiment voor een scherpe prijs. De daadwerkelijke prijs is van veel zaken afhankelijk, maar u kunt rekenen op een gemiddelde prijs tussen de €40,- en €50,- per vierkante meter. Voor een exacte prijsopgaaf bent u van harte welkom in onze showtuin. Onze adviseurs helpen u graag aan een vrijblijvende offerte, opgesteld op basis van uw specifieke wensen en eisen voor uw tuin.

Soorten gebakken klinkers

Gebakken klinkers, ook wel waaltjes genoemd, worden geproduceerd van rivierklei, een hernieuwbare grondstof die de natuur kan blijven aanmaken. Daardoor zijn gebakken klinkers een heel duurzame keuze. De producten zijn uitermate geschikt voor vele toepassingen. Ze kunnen worden gebruikt voor terrassen, opritten, tuinpaden, et cetera. Door hun warme, karakteristieke uitstraling zijn gebakken klinkers geschikt voor in de landelijke tuin, met de nadruk op natuurlijke producten. De klinkers zijn verkrijgbaar in verschillende formaten waaronder: 

-    Waalformaat (20x5) 
-    Dikformaat (20x6,5) 
-    Klinkerkei (20x10)

Wat voor type gebakken klinkers heb ik nodig?

Heeft u hulp nodig bij het selecteren van de juiste gebakken klinker? Of wilt u liever inspiratie opdoen voordat u een keuze maakt? Bij Showtuin Heeten bent u aan het juiste adres. Hier presenteren wij onze gebakken klinkers in onze 2.500 m² grote showtuin, waar u de beste indruk krijgt van alle mogelijkheden. Onze adviseurs staan voor u klaar om u te helpen de juiste keuze te maken. 

Twan

Direct advies?

Ik help u graag verder met het maken van uw keuze.

Tips en Trends 1 - leeg

Alles wat u moet weten over de tuin

Goedenacht!

Ik help u graag verder met
het maken van uw keuze.

Paul Paul
Inspiratie voor uw tuin
Contact
Telgenweg 3, 8111 CM Heeten
Openingstijden
Ma. t/m Vr.
08.00u - 17.00u
Zaterdag
08.00u - 16.00u
Zondag
Gesloten